Είναι γεγονός: To Derby ξεπέρασε τον Πρωταθλητή

Το μόνο που μένει είναι το παλιό καλό ερυθρόλευκο λογότυπο για την εφημερίδα που προωθεί καθημερινά αντι-Παναθηναϊκά κείμενα και πολεμάει κάθε προσπάθεια, ακόμα και τους φιλάθλους του Συλλόγου!
Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση, καλό είναι να έχετε ένα χαπάκι για το στομάχι δίπλα σας, ενώ όσοι είστε πιο ανθεκτικοί οργανικά ίσως χρειαστείτε ένα ηρεμιστικό. Άλλοθι για τον Παναθηναϊκό είναι η διαιτησία!

Ό,τι λέει η φτηνή προπαγάνδα του Ολυμπιακού, μέσα από σελίδες όπως το parapolitika.gr
και από κατακόκκινους αρθρογράφους όπως ο (ρατσιστής) Μανώλης Γαβαθιώτης ( εδώ και εδώ), ασπάζεται και η (δήθεν) «πράσινη» εφημερίδα Derby. Εκεί φτάσαμε!

Η εφημερίδα που ήθελε μέχρι και να της δοθούν εισιτήρια διαρκείας του φετινού Παναθηναϊκού (για να πουλάει 600, αντί για… 500 φύλλα σε Αθήνα-Πειραιά) χτυπάει τον κόσμο του Τριφυλλιού, την ομάδα και την προσπάθεια του Φερέιρα και απαξιώνει τον «ιερό πόλεμο» κόντρα στο κατεστημένο της Παράγκας που βιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο για μία δεκαπενταετία.

Λαμπρή προπαγάνδα, από ποιον άλλο; Από τον Λάμπρο Γκαραγκάνη. Ξεκινάει λοιπόν το έπος του ο «μπαλαντέρ» με μία μεγάλη απροσεξία…

«Λέγοντας την προηγούμενη δεκαετία στο ραδιόφωνο ότι οι βάσεις για έναν ακόμη μεγαλύτερο Παναθηναϊκό θα είναι ένας νέος δικός του χώρος, ο οποίος θα οδηγήσει στο σύλλογο σε ένα διαφορετικό επίπεδο πρεστίζ και οικονομικής αυτάρκειας, μείζον ζήτημα ήταν να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες από την “εξουσία”».
Τι λέει δηλαδή ο ποιητής; Πως την προηγούμενη δεκαετία αντί να εστιάσει ο κόσμος στην απόκτηση γηπέδου, το μείζον αίτημα ήταν να φύγουν οι Βαρδινογιάννηδες. Ξεχνάει φυσικά, πως ακριβώς αυτός είναι ένας (από τους πολλούς ακόμα) λόγους που ο κόσμος του Τριφυλλιού απαιτούσε να αποχωρήσει ο Τζίγγερ: Η ανικανότητά του να χτίσει γήπεδο στον Παναθηναϊκού και να ξεπεράσει (όντας μέλος της πιο ισχυρής οικογένειας της χώρας) τα όποια εμπόδια.

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα καλύτερη. Ακολουθεί ένα συνηθισμένο παραλήρημα για το γήπεδο που δεν έχει ο Παναθηναϊκός και για την έδρα που δεν αποτελεί η Λεωφόρος, καθώς δεν επιφέρει έσοδα (ποια... διπλή ανάπλαση να κρύβεται πίσω από τις λέξεις άραγε;) και καταλήγει στις ομορφιές:

«Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός δυνάμωνε “χτίζοντας” (και η αναφορά δεν γίνεται για τα μπετό) μία νέα έδρα, συσπειρώνοντας τον κόσμο του κι έχοντας, φυσικά, έσοδα από το νέο χώρο στέγασης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο περισσότερος κόσμος τότε, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται μια και το πρότζεκτ του Βοτανικού όταν ήδη σε εξέλιξη, ναι μεν θεωρούσε απαραίτητη τη νέα έδρα ουδέποτε, όμως, “πίεσε” οργανωμένα προς αυτά την κατεύθυνση».
Τι ασυνήθιστο για την εφημερίδα που ΠΑΝΤΑ έσπερνε τη διχόνοια. Δεν φταίει η ανικανότητα (ή η οποιαδήποτε σκοπιμότητα) του Τζίγγερ που φτάσαμε εν έτει 2012 να μην έχει γήπεδο ο Σύλλογος. Φταίει ο κακός ο κόσμος του Παναθηναϊκού που δεν πίεσε τις καταστάσεις… Ντροπή του που δεν μοιάζει με τον κόσμο του ΟΣΦΠ που είναι «συσπειρωμένος», όπως γράφει!
Keywords
Τυχαία Θέματα