Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Το πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά την «απόλυση» Κατσουράνη δίνει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη. Στο γήπεδο που χάθηκε ο τίτλος το 2008. Οι μόνοι που παραμένουν στο ρόστερ από εκείνη την περίοδο είναι οι αμυντικοί Βύντρα – Σπυρόπουλος.
Σε ένα γήπεδο που περνάει συνήθως δύσκολες ώρες ο Παναθηναϊκός
και που φτύνει αίμα για φύγει νικητής, στα Πηγάδια της Ξάνθης, επιστρέφει η ποδοσφαιρική ομάδα του Τριφυλλιού. Στον χώρο που το 2008 γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα με 3-2, σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε ως «ύποπτο» για στημένο.

Την περίοδο που ο Ολυμπιακός κέρδιζε την Καλαμαριά στα… χαρτιά, ο Παναθηναϊκός το μόνο που είχε να κάνει ήταν το καθήκον του απέναντι σε δύο θεωρητικά εύκολους αντιπάλους, την Ξάνθη και τον ΟΦΗ. Κάτι που δεν έκανε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, γνώρισε ήττες-ντροπή την χρονιά που γιόρταζε την επέτειο των 100 χρόνων του και έχασε το πρωτάθλημα. Την ίδια περίοδο το περιβάλλον της ιδιοκτησίας Γιάννη Βαρδινογιάννη, μέσα από το ανεπίσημο «όργανό» του, την εφημερίδα Derby προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα πάντα και έριχνε τις ευθύνες, ως συνήθως, στον κακό κόσμο.

16 Μαρτίου 2008: Ο Παναθηναϊκός χάνει από την Σκόντα Ξάνθη με 3-2 και γκρεμίζονται τα όνειρά του για το πρωτάθλημα.

7 Οκτωβρίου 2012: Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Το ρόστερ του έχει αλλάξει ολοκληρωτικά από το «μαύρο» 2007-08, πλην από δύο ποδοσφαιριστές που παραμένουν μέχρι και σήμερα. Αυτοί είναι οι δύο ακραίοι μπακ Λουκάς Βύντρα και Νίκος Σπυρόπουλος.

Η ομάδα που είχε παρατάξει ο Ζοσέ Πεσέιρο αποτελούνταν από τους:

Τέρμα: Γκαλίνοβιτς
Άμυνα: Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις
Μέσοι: Μάτος, Τζιόλης, Ίβανσιτς (Ρομέρο, 63’), Καραγκούνης
Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (στο 63’ στη θέση του Τζιόλη), Πόστιγκα (85’ Σαριέγκι)

Καλά διαβάσατε! Στο παιχνίδι που έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτο για στημένο, ο Ζοσέ Πεσέιρο θέλοντας να κάνει την ανατροπή «πέταξε» ως επιθετικό τον Γιόσου Σαριέγκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα