Φέρτε τον πίσω, το αξίζει ο κόσμος!

Ο κόσμος παραληρεί μόνο και μόνο με την προσπάθεια να ντυθεί ξανά στα πράσινα ο Σισέ! Αυτό το όνειρο αξίζει να γίνει (εκ νέου) πραγματικότητα!

Η επιστροφή του Σισέ, με βάση την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό, αποτελεί σίγουρα υπέρβαση. Από τη στιγμή μάλιστα που στο παιχνίδι -σύμφωνα με δημοσιεύματα- μπαίνουν και άλλοι σύλλογοι, όπως η Μπεσίκτας, είναι κατανοητό πως δύσκολα θα έχει αίσιο τέλος η υπόθεση.

Σύμφωνοι, όταν φέρεται πως έχεις άνοιγμα 28 εκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα ονειρεύεσαι να ντύσεις στα πράσινα τον Τζιμπρίλ, ο οποίος, εφόσον αποδεσμευτεί ομαλά
από την ΚΠΡ και πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αθήνα (απόφαση την οποία δεν αποκλείεται να έχει ήδη πάρει), θα κοστίσει περίπου κάτι λιγότερο από έναν Βύντρα (700 χιλιάδες ευρώ), πρόκειται για υπέρβαση.

Τα οφέλη όμως από τυχόν επιστροφή του Γάλλου σταρ στο Τριφύλλι θα είναι πολλαπλά. Και όχι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στο κομμάτι της μεταστροφής της αρνητικής ψυχολογίας που αυτή τη στιγμή επικρατεί στον σύλλογο.

Στο οικονομικό κομμάτι, δεν αποκλείεται αυτή η κίνηση να αποδειχθεί και συμφέρουσα, εάν η ΠΑΕ εκμεταλλευτεί τον ντόρο που θα προκληθεί γύρω από το όνομα του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης με την Λίβερπουλ. Τα 5.000 εισιτήρια που κόβει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είναι διόλου απίθανο να εκτοξευτούν σε αριθμούς διετίας Πατέρα. Γιατί ποιος αμφιβάλλει πως η παρουσία και μόνο του Σισέ είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να επιστρέψει ξανά ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, έστω και εάν η σεζόν φαίνεται να είναι από νωρίς χαμένη;

Δεν υποστηρίζουμε απαραίτητα πως με τον Σισέ ο Παναθηναϊκός θα βγει στην Ευρώπη, ούτε είμαστε σίγουροι πως θα κατακτήσει το κύπελλο, ώστε να σώσει τη χρονιά. Ένας κούκος δεν φέρνει πάντα την άνοιξη. Ο Σισέ όμως την φέρνει!

Τι θα κερδίσει λοιπόν ο Παναθηναϊκός φέρνοντας τον Σισέ;

- Η διοίκηση Αλαφούζου θα πιστωθεί τη μεγάλη μεταγραφή και πολύς κόσμος που βλέπει με επιφυλακτικότητα το εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα άρει τις αμφιβολίες του για τις ικανότητες του "Mr. ΣΚΑΪ", ενώ δεν αποκλείεται αύξηση εγγραφών, καθώς ο κόσμος θα «ζεσταθεί», βλέποντας επιτέλους κινήσεις που δίνουν όραμα και μυρίζουν τριφύλλι.

- Η γκρίνια θα δώσει τη θέση της στον ενθουσιασμό και το γενικότερο κλίμα θα αλλάξει άρδην από τη στιγμή που θα πατήσει ο Σισέ το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο, μετά από πάρα πολύ καιρό θα ζήσει μία «πράσινη λαοθάλασσα».
Παιδάκια που αυτό το εξάμηνο θα αναζητήσουν την ομάδα που θα τα συντροφεύει για μια ζωή, ίσως τυφλωθούν από την λάμψη του Τζιμπρίλαρου και διαλέξουν «πράσινο», έστω και αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει κανέναν τίτλο...
- Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός θα προσθέσει στο ρόστερ του, απλά, τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

- Το ΟΑΚΑ ή -γιατί όχι- η Λεωφόρος θα ζήσουν μεγάλες πιένες. Ο Σισέ είναι από μόνος του κίνητρο να επαναφέρει πολλούς απογοητευμένους φίλους του Τριφυλλιού στο γήπεδο.

- Οι αντίπαλοι θα σεβαστούν περισσότερο την ομάδα, ενώ το γεγονός πως ο Σισέ θα απασχολεί δύο και τρεις αμυντικούς, θα βοηθήσει την υπόλοιπη ομάδα και θα διώξει το άγχος από βαριά πόδια αρκετών παικτών, οι οποίοι δίπλα στον Γάλλο θα βελτιώσουν αρκετούς τομείς του παιχνιδιού τους. Η ομάδα θα αποκτήσει επιτέλους έναν «leader», κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει.

- Θα «ξεγυμνωθούν» μια και καλή όσοι δεν επιθυμούν την επιστροφή Σισέ και την αποδοκιμάζουν, έμμεσα ή άμεσα. Ακόμα και ο πλέον αδαής οπαδός του Παναθηναϊκού θα καταλάβει ποιοι αγαπούν πραγματικά τον Παναθηναϊκό και ποιοι τον πολεμούν. Ενδιαφέρον θα έχει και η αντιμετώπιση του θέματος από πολλά «πράσινα» και «αντικειμενικά» Μέσα Ενημέρωσης...

- Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να επιστρατεύσει (ξανά) τα βαριά όπλα, τύπου Καλόπουλου, αν θέλει να διατηρήσει το αήττητο-παρωδία και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα χάσει τον ύπνο του (ξανά).

- Τελευταίο και σημαντικότερο: Θα δούμε ξανά στους δρόμους παιδάκια με φανέλες Σισέ, ενώ άλλα παιδάκια τα οποία αυτό το εξάμηνο θα αναζητήσουν την ομάδα που θα τα συντροφεύει για μια ζωή, ίσως τυφλωθούν από την λάμψη του Τζιμπρίλαρου και διαλέξουν «πράσινο», έστω και αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει κανέναν τίτλο. Ο Γάλλος κάνει «γκελ» στα μικρά παιδιά, και σίγουρα, πολλοί πιτσιρικάδες έγιναν Παναθηναϊκοί χάρις σε αυτόν, όταν εκείνος αγωνιζόταν με το Τριφύλλι στο στήθος.

Λένε πως τα ακραία δεδομένα, όπως αυτά που ζει σήμερα ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπίζονται με ακραίες λύσεις. Τις τελευταίες μέρες διάφορες πληροφορίες αναφέρουν πως όντως η ΠΑΕ το «παλεύει» δυνατά να φέρει πίσω τον μεγάλο αρχηγό, και της δίνουμε τα εύσημα για αυτό, ακόμα και εάν τελικά δεν καταφέρει να το επιτύχει.

Ελπίζουμε σε λίγες ώρες να μάθουμε ευχάριστα νέα. Μετά από τόσες πίκρες και τόση υπομονή, νομίζω πως το αξίζουμε. Ίσως αυτή η κίνηση να είναι η απαρχή μίας νέας, καλύτερης εποχής για το σύλλογο. Σκέφτεστε κάτι άλλο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα; Eγώ προσωπικά όχι...

Υ.Γ. Φήμες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί θέλουν τον Φαμπρί να ζητάει από τη διοίκηση, στην περίπτωση που αποκτηθεί ο Σισέ, τον Ζήση Βρύζα ως βοηθό προπονητή, ώστε να μάθει στον Γάλλο να παίζει με... πλάτη!

Αr1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα