«Για όλα φταίνε οι οπαδοί» - Αφιέρωμα «Οικογένεια Βαρδινογιάννη», μέρος 1ο

Διαβάστε το πρώτο μέρος του μεγάλου αφιερώματος του Greenzone στον βίο και την πολιτεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και την ενασχόλησή τους με τον Παναθηναϊκό.

Από το παιχνίδι στο οποίο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επιτέθηκε προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και φέρεται να τράβηξε όπλο, επειδή φώναζαν συνθήματα κατά της λιτής πολιτικής που ακολουθούσεΗ συνηθισμένη τακτική «τσουβαλιάσματος» έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Για όλα φταίνε οι κακοί υποκινούμενοι οργανωμένοι οπαδοί.

Οι
οργανωμένοι του Παναθηναϊκού κατηγορούνται πως προκάλεσαν επεισόδια και διέκοψαν τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ. Το παιχνίδι όμως έπρεπε να διακοπεί πολύ πριν καν ξεκινήσει και έτσι έγινε, παρόλο που δεν «μπούκαρε» στο τερέν ούτε ένας. Στο περσινό ματς με την ΑΕΚ, οι οργανωμένοι της εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο 60’ και έμειναν 6 λεπτά εκεί. Στη συνέχεια αποχώρησαν πίσω από την εστία του Καρνέζη, το ματς συνεχίστηκε και ουδείς σκέφτηκε να το διακόψει. Τη σεζόν 2009-10 στο μπάσκετ, στον 5ο τελικό πρώτα εκκενώθηκε το ΣΕΦ και στο τέλος διέκοψαν τον αγώνα με ρίψη φωτοβολίδων. Δεν ζητάει ασυλία ο Παναθηναϊκός... Ισονομία απαιτεί!

Φίλα προσκείμενα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη Mέσα Eνημέρωσης αφήνουν υπόνοιες πως οι οργανωμένοι υποκινούνται από τον Ανδρέα Βγενόπουλο για να τους έχει με το μέρος τους. Είναι αδιανόητο για φυλλάδες ακόμα και «πράσινης» απόχρωσης να δεχτούν πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι νοήμονες άνθρωποι, με δική τους κρίση και πως κάθε μορφή αντίδρασης είναι αυτόβουλη και όχι υποκινούμενη. Θεωρούν «πρόβατα» τον κόσμο του Τριφυλλιού και πέφτουν πολύ έξω από την πραγματικότητα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που πουλάνε γύρω στα 1000 φύλλα την ημέρα (το πώς συντηρούνται με τέτοιες πωλήσεις είναι άλλη συζήτηση…).

Δεν είναι η πρώτη φορά που όσοι αντιδρούν στις τακτικές της οικογένειας Βαρδινογιάννη θεωρούνται υποκινούμενοι. Φέτος είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, το 2009 ήταν ο Νικόλας Πατέρας, το 1999 ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Πάντα κάποιος τους υποκινούσε τους οπαδούς! Λες και δεν έχουν κρίση να δουν από μόνοι τους πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη συρρικνώνει επικίνδυνα τον Παναθηναϊκό!

Όταν η «Αθλητική Ηχώ» το 1988 μετά το 2-2 με την Μπρίζ έγραφε για τα λάθη της διοίκησης και τα παράπονα των οργανωμένων, όταν το 2001 έγραφε με τεράστια γράμματα «ΠΟΥΛΗΣΤΕ», ποιοι ήταν αυτοί που καθοδηγούσαν τους οργανωμένους;

Πρέπει να δοθεί μία εξήγηση και σε κάτι ακόμα. Πώς γίνεται οι «πράσινοι» οπαδοί να είναι οι μόνοι μη αρεστοί στη διοίκηση μίας ομάδας; Είναι γνωστές οι κόντρες του Γιώργου Βαρδινογιάννη και οι ομηρικοί καυγάδες στα κάγκελα της Λεωφόρου στις αρχές του ’80. Είναι γνωστό πως ο «καπετάνιος» έκλεισε τους συνδέσμους. Τότε ποιος υποκινούσε τους οργανωμένους; Ο Παύλος ανέλαβε το 1987…
Ουδέποτε άλλη ομάδα είχε κόντρα διοίκησης – οργανωμένων που κράτησε 25 έτη! Ποτέ!

Από «ΤΑ ΝΕΑ», Νοέμβριος 1992Γιατί «γκρινιάζουν» οι οργανωμένοι από το 1983; Γιατί το 1988 έχουν παράπονα; Γιατί το 199
Keywords
Τυχαία Θέματα