Η μεταβίβαση, οι προλήψεις και οι ευθύνες του Τζίγγερ

Η πολυαναμενόμενη μεταβίβαση απαλλάσσει τον Παναθηναϊκό από τον Τζίγγερ, όχι όμως τον Τζίγγερ από τις ευθύνες του. Τρέμουν οι προληπτικοί! Παρασκευή και 13 αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Τριφυλλιού...
Από Δευτέρα και Τρίτη σε Πέμπτη και Παρασκευή και τούμπαλιν. Τόσες αναβολές πήρε η μεταβίβαση των μετοχών του Τζίγγερ στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για να καταλήξει να ολοκληρωθεί -βάσει των τελευταίων ρεπορτάζ- Παρασκευή και 13... Το μόνο πρόβλημα είναι πως έχουν λόγους για να ανησυχούν και αυτοί που δεν είναι προληπτικοί!

Οι φίλαθλοι
του Παναθηναϊκού είναι πλέον πιο καχύποπτοι και από το... Νίκο Σταυρίδη στην ταινία «τα κίτρινα γάντια». Λογικό αφού έχουν καεί στο χυλό, όχι μία και δύο φορές. Όσο αγνοί και αν είναι οι λόγοι που καθυστερεί η εξαϋλωση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η πλειοψηφία του κόσμου παραμένει επιφυλακτικτή μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και μέχρι να επιβεβαιώσει πως όλα όσα συμφωνήθηκαν είναι κρυστάλινα και δεν υπάρχουν παραθυράκια επιστροφής.

Οι πληροφορίες λένε πως την Παρεσκευή (και 13...) όλα θα έχουν τελειώσει θετικά. Τι όμως σημαίνει θετικά; Με τη μεταβίβαση μετοχών πράγματι ο Παναθηναϊκός απαλλάσσεται από την παρουσία της οικογένειας Βαρδινογιάννη.Τι γίνεται όμως με τον Τζίγγερ; Απαλλάσσεται αυτός από τις ευθύνες για το χάος που αναλαμβάνει το Σωματείο (τόσο στα οικονομικά, όσο και στο γηπεδικό);

Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί δε δικαιολογείται. Ναι, η μεταβίβαση είναι ένα θετικό βήμα για να ορθοποδήσει επιτέλους το Τριφύλλι. Σίγουρα πρόκειται και για μία σημαντική ψυχολογική ανάσα. Μέχρι εκεί όμως.

Μόλις (και αν) ολοκληρωθεί η μεταβίβαση τα ταμεία δεν θα γεμίσουν διά μαγείας. Θα παραμείνουν το ίδιο άδεια, εξαιτίας των χειρισμών του νυν μεγαλομετόχου τα τελευταία χρόνια (σταμάτησε να πληρώνει ό,τι αναλογεί στο ποσοστό του, πήρε δάνεια εξοντωτικά από την τράπεζα στην οποία κάνει κουμάντο για να έρθουν πανάκριβοι παίχτες που δεν πρόσφεραν τίποτα, ανακάλυψε πως μπορεί να παρκάρει τις μετοχές του, συνομιλούσε για 6 μήνες με Άραβες και με τον Βλάση Τσάκα, τα φιλικά προς αυτόν μέλη του ΔΣ με «πραξικοπηματικό» τρόπο έριξαν τον Μάρτιο την τότε διοίκηση, και δεκάδες ακόμα αποφάσεις και πράξεις).

Παράλληλα, το «αγκάθι» της διπλής ανάπλασης και των συμβάσεων που υποθηκεύουν το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν εξαφανίζεται με τη μεταβίβαση. Ίσα ίσα που όλα βαίνουν καλά για όσους επιθυμούν την κατεδάφιση της Λεωφόρου, την κατασκευή των λειψών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, την ανέγερση του εμπορικού του Μπάμπη Βωβού και τη μη κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου!

Μπορεί να βγει κερδισμένος ο Τζίγγερ. Επικοινωνιακά αλλά και στην ουσία

Σημαντικό βήμα λοιπόν η αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά τίποτε παραπάνω από ένα βήμα. Ο Τζίγγερ, έχοντας ως συνήθως τη στήριξη των media (τόσο των αθλητικών εφημερίδων, όσο και πολιτικών αλλά και των τηλεοπτικών καναλιών που ανήκουν στον ίδιο) μπορεί να βγει
Keywords
Τυχαία Θέματα