Η νέα Ριζούπολη και η μουγκαμάρα του αθλητικού Τύπου

Τώρα ούτε «καθάρματα οπαδοί» υπήρξαν, ούτε τιμωρίες περιμένουμε, ούτε τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλείο του ελληνικού αθλητικού Τύπου!
«Βαριά καμπάνα για ΠΑΟ», «νέα Ριζούπολη», «κάποια καθάρματα οπαδοί του Παναθηναϊκού», «μάγκας και αλήτες», «στριατιές αλητείας».

Έτσι διαχειρίστηκαν οι αντικειμενικές εφημερίδες, αλλά και η αντι-Παναθηναϊκή φυλλάδα Derby τα επεισόδια στο ματς «αιωνίων» της περυσινής περιόδου.

Όλο το μαζεμένο από την ημέρα της Ριζούπολης κόμπλεξ τους το ξέρασαν πάνω στο φίλαθλο κοινό με αφορμή τα στημένα επεισόδια
του ΟΑΚΑ μεταξύ θεατών και αστυνομικών δυνάμεων.
Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Η υποκρισία που φανερώθηκε περίτρανα σήμερα, όταν όλες οι φυλλάδες εξαφάνισαν αυτό που θα έπρεπε να είναι παντού πρώτο θέμα.

Ότι, δηλαδή, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, έπειτα από σύγκρουση ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, μαχαιρώθηκε ένας αστυνομικός. Ότι εξαιτίας ΚΑΙ οπαδών του Ολυμπιακού έληξε στο 87΄ ο αγώνας με την Παναχαϊκή. Ότι οι διακοπές του αγώνα προήλθαν επειδή ΌΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο όποτε το επιθυμούσαν. Ότι πρέπει οι αθλητικές αρχές να τιμωρήσουν όχι μόνο τους γηπεδούχους, αλλά και την ομάδα του Πειραιά για τα επεισόδια των «επιστημόνων».

Ξαφνικά οι αντικειμενικοί ανακάλυψαν διαιτητική σφαγή. Ξαφνικά ο περήφανος λαός μπήκε στο ψυγείο και εμφανίστηκαν μπροστά τα διαιτητικά σκάνδαλα που χάρισαν στην ομάδα του δημοσίου την πρόκριση. Γιατί; Για να κρύψουν τα επεισόδια. Για να μην στεναχωρήσουν τον μεγάλο επενδυτή και «φάει» καμιά βαριά καμπάνα η ομάδα του.

Η εφημερίδα "Derby" στον καημό της να πολεμήσει με ψέματα τον Παναθηναϊκό, άφησε τελείως εκτός κάδρου τα επεισόδια και τη διαιτησία στην Πάτρα, αποδεικνύοντας πως πράγματι η προπαγάνδα της σε θέματα ΟΣΦΠ και παρασκηνίου ξεπερνάει τον «Πρωταθλητή» (διαβάστε εδώ ). Φυσικά μιλάμε για την ίδια εφημερίδα που τις ημέρες μετά τη Ριζούπολη επικεντρώθηκε σε έναν απίστευτο πόλεμο κατά της ομάδας του Μαρκαριάν και των ποδοσφαιριστών της, ρίχνοντας πάνω τους όλη την ευθύνη (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η ερυθρόλευκη "SportDay" πρώτο θέμα έχει τα ζητήματα που αφορούν τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, παρουσιάζοντάς τα με τον δικό της μοναδικό και πάντα αντικειμενικό τρόπο. Όσον αφορά το ματς του ΟΣΦΠ εστιάζει στους… ηθικούς αυτουργούς του Σάββα Θεοδωρίδη και κρύβει όσο πιο καλά μπορεί τη σφαγιαστική διαιτησία του Δημητρόπουλου.

Η "Goal", με περίσσια πονηριά, επικεντρώνεται στο διαιτητή και εξαφανίζει την ουσία. Στα ψιλά περνάει τα επεισόδια και τη λήξη του αγώνα τρία λεπτά πριν τα 90΄, ενώ αναφέρει πως ετοιμάζεται βαριά τιμωρία… της Παναχαϊκής!

Ούτε αναφορά οι δήθεν αντικειμενικές εφημερίδες για τα επεισόδια που έκαναν ΚΑΙ οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ορίστε πώς οι ίδιοι ουδέτεροι δημοσιογράφοι παρουσίασαν τα επεισόδια του ΟΑΚΑ, αλλά και τον αγώνα-ντροπή της Ριζούπολης:

Η Ριζούπολη (2003), το ΟΑΚΑ (2012) και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα