Καφενείο «η Μάλαγα»

Η χρεοκοπημένη, διαλυμένη, μικρομεσαία ομάδα, με προβληματική άμυνα που... μίκρυνε τον Παναθηναϊκό, έφτασε στους «8» της Ευρώπης…
Ο πόλεμος κατά του Παναθηναϊκού και του προπονητή Ζεσουάλδο Φερέιρα φούντωσε πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν. Οι (δήθεν) ουδέτερες φυλλάδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί και μαζί και οι (δήθεν) Παναθηναϊκοί «ξέσκισαν» με λύσα τον τεχνικό που λίγους μόλις
μήνες πριν είχε αποδείξει πόσο πολλά μπορούσε να προσφέρει.

Φέτος, έκρυψαν προσεχτικά κάτω από το χαλί τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν μιλούσαν για τα χρέη που άφησαν προηγούμενες διοικήσεις, για την Παράγκα που «οργίαζε», για τη διοικητική αστάθεια, για όλους τους αξιόλογους παίκτες που αποχωρούσαν ή που εκδιώχνωνταν, για τις αθλητικές αρχές που φαίνεται να έχουν βάλει... στο μάτι τον Παναθηναϊκό.

Το μόνο που τους ένοιαζε είναι τα ματάκια τους που... πονούσαν. «Λίγη μπαλίτσα θα δούμε, κόουτς;» ήταν η έγνοια τους.

Το πανηγύρι ξεκίνησε από τη στιγμή που κληρώθηκε με τη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός. Ο αθλητικός (και μη) Τύπος την παρουσίασε ως μία ομάδα έτοιμη να διαλυθεί. Ως μία ομάδα με... οικονομικά προβλήματα και με άμυνα... που μπάζει.

Περίμεναν καρτερικά τον αποκλεισμό, που ήταν φυσιολογικό να έρθει λόγω διαφοράς επιπέδου και εξαιτίας των αξεπέραστων προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Τριφύλλι, και έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά:

«Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τη Μάλαγα, στο “Ροσαλέδα”, κόστισαν», έγραφε συντάκτης (δήθεν) Παναθηναϊκής εφημερίδας. Συμπτωματικά, αυτές οι αλλαγές ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, ο παίκτης δηλαδή που το «παρεάκι» έβλεπε -για λόγους που δεν γνωρίζουμε- σαν εχθρό του.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η λέξη κλειδί... «Και ΜΙΚΡΥΝΕ ο Παναθηναϊκός γιατί ναι μεν στο πρώτο ματς δεν μπήκαν τα γκολ που έπρεπε (θεμιτό και λογικό στο ποδόσφαιρο), αλλά στον επαναληπτικό στο γήπεδό του δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο, ώστε να πιέσει την, ατομικά, προβληματική στα μετόπισθεν (Μονρεάλ και Ουέλινγκτον δεν είναι και τίποτα σπουδαίο) και τυχερή Μάλαγα».
Έχασε ο Παναθηναϊκός των χρεών, της αστάθειας, του εσωτερικού πολέμου από την ισπανική Μάλαγα των πανάκριβων μεταγραφών και... μίκρυνε. Τότε βέβαια υπήρχε και ο σουλτάνος από την Αραβία για να τον ξαναμεγαλώσει. Τώρα που τον χάσαμε και αυτόν... ζήτω που καήκαμε!

(Συμπτωματικά οι ίδιοι που «έκραζαν» την ομάδα και τον Φερέιρα είναι που προμόταραν τα πριγκιπικά παραμύθια του Τσάκα)

Δεν περιμένουμε να ακουστεί ένα συγγνώμη. Η δουλεία έγινε άλλωστε... Μία μεγάλη μερίδα του κόσμου αποπροσανατολίστηκε όταν έπρεπε από τα πραγματικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος (μετά τον Κατσουράνη) έδειξε και στον Φερέιρα την πόρτα της εξόδου, η ομάδα άλλαξε δύο προπονητές αλλά δεν βελτιώθηκε η εικόνα της και λίγοι μπορούν με σιγουριά να μιλήσουν για το αύριο.

Όσον αφορά τη διαλυμένη Μάλαγα... απέκλεισε και την Πόρτο και έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (αήττητη στους ομίλους) και ποιος ξέρει πού μπορεί να σταματήσει.

Η δε προβληματική άμυνά της που δεν κατόρθωσε να την παραβιάσει ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί συνολικά μέχρι στιγμής στην Ευρώπη 6 γκολ σε 10 παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα της χώρας της, η Μάλαγα έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (έχει δεχτεί 25 γκολ, όσα και η Ρεάλ Μαδρίτης) και βρίσκεται στη σχετική λίστα πάνω από τη Μπαρτσελόνα που έχει δεχτεί 30.
Keywords
Τυχαία Θέματα