Κακός Παναθηναϊκός, καλή... προπόνηση

Στη Ρόδο θα παραμείνει ο Παναθηναϊκος, αφού ηττήθηκε 73-68 από τον Κολοσσό και δεν έκλεισε σήμερα τη σειρά των ημιτελικών...
Μέχρι τη Δευτέρα θα μείνουν στη Ρόδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης, που ηττήθηκαν με 73-68 από τον Κολοσσό. Η σειρά πήγε στο 2-1 και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε δύο ημέρες.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στους «Ροδίτες», δεν έπιασε καλή απόδοση σε κανένα σημείο
του παιχνιδιού και δίκαια έχασε. Το ματς ήταν μία πραγματική γιορτή. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή παίχτες και φίλοι του Κολοσσού πανηγύρισαν σα να κατέκτησαν Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι «πράσινοι» κυνήγησαν την ανατροπή ακόμα και όταν όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί. Οι αντίπαλοί τους έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ, ήταν εύστοχοι από μακριά και αποτέλεσαν για τον Παναθηναϊκό μία πολύ καλή και σκληρή... προπόνηση ενόψει Final 4. Υπό αυτό το πρίσμα ίσως δεν είναι και τόσο αρνητικό το γεγονός πως θα υπάρχει άλλο ένα (τουλάχιστον) παιχνίδι μέχρι και την Κωνσταντινούπολη.

«Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών» χαρακτήρισε γύρω στις δέκα φορές η πάντα αντι-Παναθηναϊκή κρατική τηλεόραση. Με λίγα λόγια ο… πάντα αντι-Παναθηναϊκός ρεπόρτερ Χατζηγεωργίου θεωρεί ως την μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος μία ήττα στα ημιτελικά των πλέι οφ, με τις δύο ομάδες σχεδόν αδιάφορες, αφού και οι μεν και οι δε γνωρίζουν καλά (όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις τους) ποιος θα προκριθεί στο τέλος.

Οι παίχτες του Ομπράντοβιτς βρήκαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν με τρίποντα, καθώς η περιφέρεια του Κολοσσού άφηνε πολλούς χώρους στους σουτέρ του Παναθηναϊκού. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα αυτό και ήταν εκνευριστικά άστοχοι.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και με ένα σερί 5-0, 4 λεπτά πριν τη λήξη, είχαν διαμορφώσει το σκορ στο 61-66 υπέρ τους. Συνεχόμενα όμως λάθη έφεραν τον Κολοσσό σε απόσταση αναπνοής και ένα τρίποντο του Χάτεν, υπό πίεση έφεραν το σκορ στο 70-66, 31΄΄ πριν το τέλος. Οι παίχτες του Εξάστερου επιχείρησαν να «παίξουν» με το χρονόμετρο και με συνεχόμενα φάουλ, δεν κατάφεραν όμως να είναι αποτελεσματικοί στις δικές τους επιθέσεις, και έτσι θα μείνουν για λίγο ακόμα στη Ρόδο, ώστε να κλείσουν τη σειρά στο 3-1.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 19-14, 11-18, 23-16

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Καλάθης 6, Περπέρογλου 3(1), Διαμαντίδης 4, Σάρας 11(1), Βουγιούκας 12, Σάτο 6, Καϊμακόγλου 3(1), Σμιθ 2, Τσαρτσαρής, Λόγκαν 11(3)

Κολοσσός (Φραγκιάς): Καλαϊτζής 13(3), Ασημακόπουλος 10(2), Χάτεν 10, Χαρίσης 6, Χόμπσον 2, Λιακόπουλος 17(1), Τσάμης 6, Γεωργαλής 5(1), Μπόικιν, Πάνος 1
Keywords
Τυχαία Θέματα