Καλά είναι τα 100.000 ευρώ πριμ, αλλά...

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για το πριμ των 100.000 ευρώ που έταξε η εφημερίδα «Πράσινη» ως πριμ στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...
Με μεγάλη χαρά διαβάζω πως η εφημερίδα «Πράσινη» προσφέρει πριμ 100.000 ευρώ στους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού σε περίπτωση πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμο για το Τριφύλλι αυτό το ποσό, προτεραιότητα είναι η πριμοδότηση
στο ποδόσφαιρο;

Για αρχή, να ξεκαθαρίσω πως χειροκροτώ την πρωτοβουλία της εφημερίδας να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν όμως ορισμένα «αλλά». Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας onsports.gr που ανήκει (όπως και η «Πράσινη») στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο γράφει:

«Η εφημερίδα “Η Πράσινη”, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει με πράξεις όλα τα τμήματα του συλλόγου».

Το μπάσκετ θα βρει το δρόμο του, καθώς και με μειωμένο μπάτζετ θα παραμείνει ανταγωνιστικό.

Το ποδόσφαιρο έχει πίσω του επιχειρηματίες που το έβγαλαν από το βούρκο, και επιπλέον έχει και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που το στηρίζει.

Είναι όμως «όλα τα τμήματα του συλλόγου» το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο;

Χωρίς να έχω τη διάθεση να κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, η λογική μου, όσο υπάρχει αυτή, μού λέει πως ο Ερασιτέχνης αυτή τη στιγμή βιώνει τραγικές οικονομικές συνθήκες, τις χειρότερες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, και πως αν αυτές οι 100.000 ευρώ ταξίδευαν προς τα «μικρά» σπορ και όχι σε πιθανό πριμ σε ποδοσφαιριστές, τότε τα προβλήματα της «μάνας του Λόχου» θα ήταν υποπολλαπλάσια.

* 100.000 ευρώ είναι όσα χρειάζεται το βόλλεϋ για να φύγει από πάνω του ο βραχνάς Σαμικά, να αδειοδοτηθεί και να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία η ανδρική ομάδα.

* 100.000 ευρώ είναι όσα είχε υποσχεθεί ο θείος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Θανάσης, στο γυναικείο βόλλεϋ, αλλά τελικά δεν τα έδωσε, με αποτέλεσμα η νέα προσπάθεια να στηρίζεται σε νεαρά κορίτσια.

* Με 100.000 ευρώ θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν και να γεμίσουν τίτλους το Τριφύλλι μικρά (στο μάτι) αθλήματα. Σπορ όχι διαφημισμένα όπως το ποδόσφαιρο, τα οποία όμως είναι αυτά που έκαναν πρώτο ελληνικό σύλλογο τον Παναθηναϊκό. Όπως για παράδειγμα η πυγμαχία, η ποδηλασία, το πινγκ πονγκ, η πάλη, ο στίβος, το κολύμπι…

Αν υπήρχε μάλιστα... περίσσευμα θα μπορούσαν να το έδιναν σε μία εταιρεία όπως η Deloitte ή η Grant Thorton, ώστε να γινόταν επιτέλους ο περιβόητος οικονομικός έλεγχος στα βιβλία και στα μπλοκάκια του Ερασιτέχνη, που θα άνοιγαν το δρόμο προς την οικονομική του εξυγίανση.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα