Κάποιος τους έφερε τους «πολύτιμους»

Δεν είδαν φως και μπήκαν οι Σο, Σισοκό, Ζέκα, Βιτόλο... Κάποιος τους έφερε στον Παναθηναϊκό...
Διαβάζουμε σε κάθε γωνιά των (δήθεν) αντικειμενικών εφημερίδων για τους Σο, Σισοκό, Ζέκα, Βιτόλο που ήταν οι καλύτεροι του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και που η απόδοσή τους έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Περιττό να γράψουμε πως αν -υποθετικά- οι συγκεκριμένοι παίκτες ήταν οι χειρότεροι, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως ξαφνικά οι (δήθεν) αντικειμενικοί
και οι (δήθεν) Παναθηναϊκοί θα θυμόντουσαν και ποιος τους έφερε στο Τριφύλλι.

Ειδικά για τους δύο Σο και Σικοκό, που πλέον κρατάνε όρθιο το Τριφύλλι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τους έφερε στην ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ που είχε ποτέ
στην σύγχρονη ιστορία του ο Παναθηναϊκός! Όπως καλό είναι να μην ξεχνάμε πως ο νυν τεχνικός της Σπόρτνινγκ είναι αυτός που ανέδειξε στην πρώτη ομάδα τον Χάρη Μαυρία και τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες, κάτι που του είχε αναγνωρίσει και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα όσο ήταν προπονητής των Κ20.

Τότε βέβαια διαβάζαμε συνεχώς για τον κακό «παππού» που κρέμασε τον Παναθηναϊκό με τις επιλογές του από τις φυλλάδες που εν τέλει κρέμασαν τον Πορτογάλο σε δημόσια θέα.

Διαβάζαμε για τον σακάτη Σο (λες και είπε ποτέ ο Φερέιρα πως σπούδασε… ιατρική) και για τις -άστοχες πράγματι- μεταγραφές παικτών όπως ο Πίντο, ο Φορναρόλι, ο Μπαρμπαρούσης. Φώτιζαν, για λόγους που πλέουν είναι φανεροί σε όλους, τη μισή αλήθεια, έκρυβαν το γεγονός πως ο «κακός παππούς» είχε να διαχειριστεί τεράστιες οικονομικές τρύπες προηγούμενων διοικήσεων και είχαν εξαπολύσει έναν ξέφρενο πόλεμο προς έναν τεχνικό που μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε αποδείξει πόσο πολλά μπορεί να προσφέρει.

Υ.Γ. Προς τιμήν του ο Κώστας Γουλής της εφημερίδας που είχε κρεμάσει τον Φερέιρα, έγραψε σήμερα το αυτονόητο. Πως χρειάζεται να ακούσει και ένα «ευχαριστώ» ο Πορτογάλος για τους παίκτες που απέκτησε με μπάτζετ... υπό του μηδενός.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα