Κάπως έτσι... στηρίζουν τον Φερέιρα

Ο Σκορπιός αναλύει την (δήθεν) στήριξη των media προς τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους λόγους για τους οποίους τον πολεμάνε με τέτοιο μίσος...
Ακατάπαυστα πυρά του Τύπου κατά του Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα
και Ευρώπη. Σχεδόν ΟΛΑ τα αθλητικά ΜΜΕ έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τον πορτογάλο τεχνικό. Θα νόμιζε κανείς για μια στιγμή ότι όλοι αυτοί νοιάζονται για το καλό του Παναθηναϊκού και την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι κύριοι άξονες που κινούνται είναι οι κάτωθι:

1) Λάθος στήσιμο ομάδας (χωρίς επιθετικό)
2) Λάθος επιλογές στις μεταγραφές
3) Απώλεια Καραγκούνη
4) Παράπονα και γκρίνια για διαιτησία
5) Κακό ξεκίνημα και -9 σε 4 αγωνιστικές
6) Αντικατάσταση του Φερέιρα με Έλληνα τεχνικό

Ας τα μελετήσουμε ένα προς ένα:

1) Με το ίδιο στήσιμο ομάδας έπαιξε ο Παναθηναϊκός και πέρυσι όταν οι ίδιοι δημοσιογράφοι αποθέωναν τον Φερέιρα.

Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ στον πρώτο γύρο προτιμήθηκε ένα σχήμα επιθετικογενές, χωρίς καθαρόαιμο στράικερ, στηριζόμενο σε παίκτες όπως οι Κλέιτον, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος και Λέτο, ο οποίος έβγαινε ως κρυφός φορ.

Φέτος, στα ματς με τη Μάδεργουελ ο Τοτσέ έπαιξε για 70 λεπτά σε κάθε αγώνα (αλλαγή του ο Μαυρίας), όμως τα 3 από τα 5 γκολ μπήκαν με την ομάδα να έχει κεντρικό επιθετικό τον Λάζαρο. Όπως δηλαδή αγωνίστηκε και με τη Μάριμπορ.

Ποιο στοιχείο λείπει φέτος και υπήρχε πέρυσι; Όχι φυσικά οι ικανότητες του προπονητή, αλλά η ποιότητα του ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός τότε είχε Λέτο και Κλέιτον, ενώ φέτος ο ένας είναι τραυματίας, ο άλλος δεν ανανεώθηκε, ενώ ο μόνος που μπορούσε να προσφέρει ταχύτητα και ποιότητα, ο Νίνης, αποχώρησε απογοητευμένος από τη στάση της διοίκησης.

2) Οι λάθος επιλογές στις μεταγραφές είναι οι εξής:

Κουίνσι: Βασικός πέρυσι και κύριος άξονας απειλής μαζί με Λετο. Φέτος αποκτήθηκε καθυστερημένα και έχασε την προετοιμασία, κάτι για το οποίο δεν έχει ευθύνη ο Φερέιρα.

Σισοκό: Κρατάει μόνος του τον Παναθηναϊκό και είναι η μεταγραφή – έκπληξη της χρονιάς.

Βελασκεζ - Πιντο: Τουλάχιστον φτηνότεροι και πιο αξιόπιστοι και οι δύο από τον Σαριέγκι.

Φορναρόλι: Γρηγορότερος από τον Τοτσέ αλλά το ίδιο αναποτελεσματικός. Θυμίζει Λυμπερόπουλο το στιλ του, με τη βασική διαφορά πως… δεν σκοράρει.

Σο: Άγνωστη η χρονική περίοδος αποθεραπείας (προφανώς και δεν εκτελεί χρέη γιατρού ο Φερέιρα για να του χρεώσουμε και αυτό).

Σίγουρα έγιναν λάθη. Όμως όταν η διοίκηση λέει σε έναν προπονητή «φέρε μου φτηνούς, ελεύθερους ή δανεικούς», δεν γίνεται να έχει κανείς την απαίτηση να ανακαλύπτει μόνο «Σισοκό». Θα έρθουν αναγκαστικά και «λαχεία» που μπορεί να πιάσουν.

Αυτό όμως που επιδεικτικά όλοι ξεχνάνε είναι πως οι ίδιοι έγραφαν το καλοκαίρι πως ο Φερέιρα «φώναζε» για ένα χαφ που να κάνει παιχνίδι. Ποδοσφαιριστής που τελικά δεν αποκτήθηκε, αφήνοντας «γυμνή» την ομάδα χωρίς επιτελικό μέσο, καθώς κάποιοι είχαν φρον
Keywords
Τυχαία Θέματα