Κάζο ολκής!

Με αυτόν τον Παναθηναϊκό έγραψε ιστορία ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο οποίος επιβλήθηκε του Τριφυλλιού με 72-68. Τραγικά τα ποσοστά στην επίθεση στο β΄ημίχρονο για την ομάδα του Πεδουλάκη, η οποία προηγείτο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς...

O Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στο ΕΑΚ Γλυφάδας από τον Ίκαρο Καλλιθέας για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, από τον οποίο έχασε με σκορ 72-68, μετά από κάκιστη εμφάνιση.
Με την ήττα αυτή χάθηκε, ουσιαστικά, η πρώτη θέση στη regular season και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Εκτός 12άδος έμεινε ο Χίλτον Άρμστρονγκ, που όπως όλα δείχνουν αποτελεί ξένο σώμα και θα είναι ο πρώτος ξένος που θα αντικατασταθεί.

Ο Ίκαρος ξεκίνησε με τους Γκίμπσον, Κυρίτση, Βρκιτς, Σύμτσακ και Γουάιατ, ενώ στην αρχική 5άδα για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Διαμαντίδης, Κίτσεν, Μπράμος, Πάνκο και Σχορτσανίτης. Με μαέστρο τον σπουδαίο αρχηγό του και εκτελεστή στην αρχή του ματς τον Κίτσεν, το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα στο σκορ με 0-4, ενώ με τρίποντα των Διαμαντίδη, Μπράμος, Πάνκο και Κίτσεν η διαφορά έφθασε γρήγορα στο 2-16. Ο Σχορτσιανίτης, που δεν ήταν στην καλύτερή του ημέρα, αντικαταστάθηκε από τον Σκορδίλη, ενώ στο παρκέ πέρασε και ο Ούκιτς στη θέση του δραστήριου σήμερα Κίτσεν. Ο Πάνκο έχασε μερικά εύκολα καλάθια και από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης κάθισε στον πάγκο η άμυνα δέχτηκε εύκολους πόντους με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 13-23.

Ο Πεδουλάκης με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να φρεσκάρει τους παίκτες του, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ρίξει το ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι ύστερα από τρίποντο του Φαγέ έκανε το 16-23. Στο παρκέ μπήκε και ο Γιαννόπουλος, με τον προπονητή του Τριφυλλιού να έχει χρησιμοποιήσει όλη τη δωδεκάδα του. Ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε προβλήματα στη δημιουργία και με ηγέτες τον πρώην «πράσινο», Αλέξη Κυρίτση και τον Σίμτσακ ο Ίκαρος μείωσε σε 27-33 στο 16΄. Στο σημείο εκείνο αφυπνίστηκε το Τριφύλλι και με σερί 0-8 οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 30-42.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Γιόνας Ματσιούλις να σκοράρει 4 συνεχόμενους πόντους και να κάνει το 30-46 με την συμπλήρωση 21 λεπτών παιχνιδιού. Ο Πεδουλάκης δοκίμασε διάφορα σχήματα, ωστόσο η άμυνα ζώνης του Ίκαρου είχε εγκλωβίσει τον Παναθηναϊκό που έβλεπε με κυάλια το καλάθι, αφού πέτυχε μόνον 10 πόντους, την ώρα που ο Ίκαρος έβρισκε τις επιθετικές λύσεις, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το σκορ σε 48-52 με την λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Ούκιτς ξέφυγε με 6 πόντους (52-58) στις αρχές του δ΄δεκαλέπτου, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά. Η διαφορά ροκανιζόταν, χωρίς βοήθεια από τον πάγκο. Στο 34' ο Βρκιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα ισοφάρισε σε 58-58, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Για πρώτη φορά ο Ίκαρος πέρασε μπροστά στα 2.16'' πριν το τέλος του αγώνα με τρίποντο του Γκίμπσον με 66-65, όμως ο Λάσμε απάντησε αμέσως για το 66-67.

Στο 1.18'' πριν το τέλος ο Σχορτσανίτης κέρδισε το φάουλ, πήγε στις βολές, αλλά αστόχησε και στις δύο. Ακολούθη
Keywords
Τυχαία Θέματα