leptomeries men, shmantikes de

Ιδιαίτερη σημασία έχει, εφόσον ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, πότε θα γίνει η Γ.Σ. της ΠΑΕ. Πριν ή μετά τη Γ.Σ. του Σωματείου;
Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταβίβαση των μετοχών του Τζίγγερ, καθώς η φορολογία το επιτρέπει (400.000 ευρώ παραπάνω). Του βγάζουμε το καπέλο για αυτή την κίνηση. Ωστόσο υπάρχει μία μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια που δεν έχει διευκρινιστεί. Ποιοι θα εκπροσωπούν το Σωματείο στην ΠΑΕ μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Μόλις ολοκληρωθεί η ΑΜΚ προβλέπεται έκτακτη Γενική Συνέλευ για να οριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα,
αναμένεται η Γενική Συνέλευση του Σωματείου, ώστε να εκλεγεί η διοίκησή του και τα πρόσωπα που θα διαχειρίζονται το 54,7% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία τι από τα δύο θα προηγηθεί. Αν χρονικά γίνει πρώτα η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, τότε αυτό σημαίνει πως θα οριστούν από το Σωματείο ως εκπρόσωποί του στην ΠΑΕ τα παλαιά μέλη και όχι τα νέα μέλη, τα οποία θα πρέπει να περιμένουν έναν χρόνο!

Υπάρχει μία ακόμη λεπτομέρεια που είναι φρόνιμο να διευκρινιστεί. Η δικηγόρος Αθηνά Μπαλωμένου δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του Σωματείου πως όλα τα τακτικά μέλη θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Και σε αυτή την περίπτωση βγάζουμε το καπέλο στον Γιάννη Αλαφούζο και στο Σωματείο, αφού όμως πρώτα εξηγήσει τι ακριβώς εννοούμε λέγοντας «τακτικά μέλη». Υποθέτουμε πως όποιος δώσει 250 ευρώ και δεν έχει νομικές περιπέτειες θεωρείται αυτόματα, από την πρώτη χρονιά, τακτικό μέλος.

Εξυπακούεται πως οι παραπάνω προβληματισμοί έχουν βάση μόνο εφόσον ο Τζίγγερ είναι πράγματι πρόθυμος να αποχωριστεί τις μετοχές του και δεν εμφανιστούν (μυστηριωδώς) νέα εμπόδια...
Keywords
Τυχαία Θέματα