«Μαζί και στα καλά και στα άσχημα»

Εκτενές αφιέρωμα στο παρελθόν και το παρόν του μπασκετικού Παναθηναϊκού κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, και εκφράζει παράλληλα την αισιοδοξία της για το μέλλον της ομάδας.

Στη νέα εποχή του μετά-Ομπράντοβιτς Παναθηναϊκού αναφέρθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague.
Ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο θέλει να παρουσιάσει η ομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και να διατηρηθεί στην ελίτ της Ευρώπης.

Ακολούθως, η ιστοσελίδα παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό των μεγάλων επιτυχιών του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά, αλλά και στα εγχώρια, σαλόνια.

«Και στα καλά και στα άσχημα» ακολουθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού την ομάδα, υπογραμμίζει το άρθρο, που καταλήγει πως η πράσινη φανέλα είναι από τις πιο βαριές του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Η έναρξη μίας νέας εποχής φθάνει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπαίνει στη νέα αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά σε αυτόν τον αιώνα χωρίς τον θρυλικό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο του. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, ο κόουτς Ομπράντοβιτς οδήγησε τους πράσινους πέντε φορές στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα και η ομάδα έπαιξε, επίσης, και στο Φάιναλ Φορ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Τώρα η ομάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ελίτ με ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι μία υπερδύναμη στο ελληνικό αθλητισμό και, ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία του ελληνικού μπάσκετ, με δώδεκα τίτλους σε δεκαεπτά χρόνια την περίοδο 1967-1984. Παρά την περίοδο ξηρασίας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επανέλθει και να γίνει μία από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το 1996 οι θρυλικοι Ντομινίκ Γουίλκινς, Παναγιώτης Γιαννάκης και Φραγκίσκος Αλβέρτης ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξασφάλισαν τον πρώτο τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για ελληνική ομάδα.

Το 2000 ο Παναθηναϊκός σήκωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο στην Θεσσαλονίκη με μία νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι κατέκτησαν και πάλι τον τίτλο το 2002 αναστατώνοντας την Μπολόνια με τη νίκη τους επί της Βίρτους. Στο σπίτι του, στην Ελλάδα, συνέχισε την συλλογή τροπαίων με μία σειρά εγχώριων τίτλων.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα Φάιναλ Φορ το 2005, στην Μόσχα, αλλά του έκλεισε το δρόμο η μετέπειτα πρωταθλήτρια Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όμως, όλα πήγαν έτσι όπως έπρεπε τν περίοδο 2006-07, η οποία αποδείχθηκε ιστορική για τον σύλλογο καθώς ο Παναθηναϊκός, στο Φάιναλ Φορ που έγινε στο σπίτι, νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 93-91 σε μία αναμέτρηση από τις κλασσικότερες της διοργάνωσης.

Δύο χρόνια αργότερα οι πράσινοι έβαλαν και πάλι το όνομα τους στον τίτλο, στο Βερολίνο, με τον Βασίλη Σπανούλη να κατακτά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Φάιναλ Φορ σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία.

Σε μία αξέχαστη σαιζόν, 2010-11, ο Πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκα και του Φάιναλ Φορ, Δημήτρης Διαμαντίδης, έλαμψε όταν οι π
Keywords
Τυχαία Θέματα