Βαριά καμπάνα για τον ΟΣΦΠ προβλέπουν οι κανονισμοί

Ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός προβλέπει μέχρι και διαγραφή του Ολυμπιακού από τον ΕΣΑΚΕ, αν αποδειχτεί ο τραυματισμος του Βασίλη Ξανθόπουλου. Εξαιρετικά βαριά καμπάνα προβλέπεται για τον ΟΣΦΠ, εάν εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανονισμοί. Ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός του ΕΣΑΚΕ
για το 2012-13 προβλέπει μέχρι και διαγραφή του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με το άρθρο 25, που αφορά «γεγονότα εντός αγωνιστικού χώρου» και «διακοπή αγώνα λόγω των επεισοδίων αυτών», προβλέπεται ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 8.800 ευρώ.

Στο άρθρο 23 ξεκαθαρίζεται πως αγωνιστικός χώρος θεωρείται και «η περιοχή των πάγκων των αγωνιζόμενων ομάδων».

Το άρθρο 33 του κανονισμού αφορά «επεισόδια σοβαράς μορφής», «δυσφημιστικών για το άθλημα, τα οποία λόγω της έκτασης και της σοβαρότητας τους καθιστούν αδύνατη, κατά την κρίση τόσο των διαιτητών όσο και του τεχνικού παρατηρητή (κομισάριου) του αγώνα, την ομαλή και ακίνδυνη διεξαγωγή του ή όταν συνεπεία αντιαθλητικών αδίκων πράξεων προξενήθηκε τραυματισμός διαιτητών, κριτών, αθλητών και λοιπών προσώπων, συνεπεία του οποίου καθίσταται καθ΄οιονδήποτε τρόπο αδύνατη η συνέχιση του αγώνα».

Σε αυτή την περίπτωση «οι διαιτητές υποχρεούνται να διακόψουν οριστικά τον αγώνα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Ο κανονισμός προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις «τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας» και επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.

Επειδή τα επεισόδια έγιναν σε φάση των play offs τότε, όπως διαβάζουμε στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου «η αφαίρεση γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είναι η παράγραφος 4. Εκεί διαβάζουμε πως αν από τα επεισόδια προκληθούν σωματικές βλάβες αθλητή –και αποδειχτεί αυτό με ιατρική βεβαίωση ιατροδικαστή ή γιατρού κρατικού νοσοκομείου ή από τον γιατρό του αγώνα, και προσκομιστεί εντός 48ώρου ιατρική βεβαίωση στον ΕΣΑΚΕ- τότε το Δικαιοδοτικό Όργανο έχει το δικαίωμα να διαγράψει την υπαίτια ΚΑΕ από τη δύναμη του ΕΣΑΚΕ για διάστημα μέχρι και τρία χρόνια. Επιβάλλεται επίσης χρηματικό πρόστιμο 22.000 ευρώ.
Keywords
Αναζητήσεις
κανονισμοι εσακε
Τυχαία Θέματα