Μεγάλη δόξα ο Βονόρτας;

Συγγνώμη που θα στεναχωρήσουμε ορισμένους, αλλά ο Γιάννης Βονόρτας ως ποδοσφαιριστής ποτέ δεν υπήρξε «δόξα του παρελθόντος», όπως έχει αναγραφεί σε ρεπορτάζ αθλητικών media...
Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού που ξεκινάει την προπονητική του καριέρα σε επαγγελματικό επίπεδο στους «πράσινους», ήταν πρώην παίκτης του Τριφυλλιού.

Μέχρι εκεί.

Ως προπονητής τώρα θα κριθεί. Μακάρι να ανταποκριθεί και να βοηθήσει
την ομάδα στα εναπομείναντα παιχνίδια, μέχρι το τέλος της περιόδου. Εδώ είμαστε να τον στηρίξουμε στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Ως παίκτης, όμως, χτυπάει... κάπως το να αναγράφεται ή να αναφέρεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως «η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού». Είναι, όπως και να το κάνουμε, λίγο προσβλητικό για τις πραγματικές δόξες.

Δεν είναι εξάλλου και τόσο μακρινά τα χρόνια που τιμούσε την «πράσινη» φανέλα. Οποιος φέρνει κατά νου εκείνες τις περιόδους θυμάται έναν μέτριο ποδοσφαιριστή.

Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που υπολογίζονταν ως βασικός μόνο δύο χρονιές.

Την πρώτη του σεζόν (1981-82) έπαιξε μόνο σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος. Την ιδια σεζόν κατακτήθηκε το κύπελλο, χωρίς ο ίδιος να έχει συμμετοχή στον τελικό.

Την επόμενη περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Αιγάλεω.

Επέστρεψε τη χρονιά του νταμπλ (1983-84) και αγωνίστηκε στα 14 από τα 30 ματς του πρωταθλήματος. Στον τελικό του κυπέλλου δεν έπαιξε.

Το 1984-85 έπαιξε σε 18 ματς πρωταθλήματος. Στην ξέφρενη πορεία προς τα ημιτελικά της Ευρώπης, αγωνίστηκε σε ορισμένα από τα παιχνίδια και βοήθησε την ομάδα του να γράψει μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έκτοτε τον συναντάμε σε εντεκάδα της ομάδας άλλες 5 φορές, δύο χρόνια μετά, το 1986-87.

Αν αψηφίσουμε τα νούμερα, αυτό που μετράει είναι πως όποιος θυμάται τον Παναθηναϊκό εκείνων των ετών, απλώς θυμάται έναν μέτριο ποδοσφαιριστή ονόματι Βονόρτας, που συμπλήρωνε το ρόστερ.

Τώρα, τους λόγους που «νοσταλγοί» προηγούμενων ιδιοκτησιακών καθεστώτων του Παναθηναϊκού τον δοξάζουν, εμείς δεν τους γνωρίζουμε.

Όπως και να 'χει, ως προπονητής τώρα θα κριθεί και του ευχόμαστε να τα καταφέρει στο έργο που ανέλαβε, πάνω απ' όλα για το καλό του Παναθηναϊκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα