Μήπως ο σκοπός είναι να… βρεθεί η μπάλα;

Ένα ξεκάθαρο πλάνο ζητάνε όσοι δεν πιστεύουν σε μαγικά χαλιά και σε αυτό το δρόμο δείχνει πως κινείται ο Γιάννης Αλαφούζος...
Γράφει ο Green-finger

Διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχασε τη… μπάλα επειδή ετοιμάζει εκκαθαρίσεις σε ποδοσφαιριστές και σε στελέχη της ΠΑΕ.

Μήπως όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ επιχειρεί να βρει τη μπάλα;

Για να μην το κουράζουμε.

Ο Παναθηναϊκός οδεύει ολοταχώς στην πτώχευση,
αφού το χρέος των τελευταίων πέντε χρόνων (από τη σεζόν 2007-08 - προ πολυμετοχικότητας και λόγω της στάσης του πρώην μεγαλομετόχου) αγγίζει τα 28 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να καλυφθεί με όποια μέθοδο και εάν ακολουθήσει ο Αλαφούζος.

Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι τα μέλη της Συμμαχίας θ’ αυξηθούν τους επόμενους μήνες και θα έλεγα ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες θα διατηρηθούν στα επίπεδα που ήταν το περασμένο καλοκαίρι…

Οπότε ποιες είναι οι επιλογές του Αλαφούζου;

Είτε να περιμένει να σκάσει η ΠΑΕ στα χέρια του, είτε να χαράξει μια γραμμή και να επιχειρήσει να κάνει… restart; Ωστόσο για να κάνεις επανεκκίνηση πρέπει να έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

Είναι προφανές και το αντιλήφθηκε και ο πλέον αδαής ότι ο επικεφαλής του «τριφυλλιού» έχει πολλά παράπονα από το Γιάννη Βαρδινογιάννη. Είναι προφανές επίσης ότι θεωρεί ότι πίσω από την ιστορία με τον πρίγκιπα κρύβεται ο Τζίγκερ, αφού είναι κάτι που ψιθυρίζουν άπαντες, αλλά κανείς δεν το λέει…

Ο Αλαφούζος γνωρίζει ότι το περιβάλλον του μεγαλομετόχου αβάνταρε και… προωθούσε όλους αυτούς τους μήνες τους Τσάκες και τους πρίγκιπες, επιβεβαίωνε την ύπαρξή τους, την άφιξή τους, ακόμη και τις τραπεζικές εγγυήσεις, τις οποίες ο Αλαφούζος χαρακτήρισε πλαστές!

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αλαφούζος αντιλήφθηκε, μέσα από διαδοχικά δημοσιεύματα μέσων προσκείμενων στον πρώην μεγαλομέτοχο, ότι υπάρχει διάθεση να τον… τελειώσουν!

Συγχρόνως έμαθε ότι συνεργάτες του Τζίγκερ και στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου που έχει προσλάβει (ειδικά για τον Παναθηναϊκό!!!), μιλούσαν απαξιωτικά για το πρόσωπό του.

Η εμφάνιση του Τσάκα και του Φεϊσάλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε για την δραστηριοποίηση του Τζίγκερ μέσω… πριγκιπικών υποσχέσεων, αφού ο Αλαφούζος από την έρευνα που έχει κάνει, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για τον Παναθηναϊκό και ότι όλα αυτά συμβαίνουν με σκοπό να τον φθείρουν και εν τέλει να τον οδηγήσουν στην παραίτηση!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εμφάνιση του αγώνα με τη Βέροια. Ο Αλαφούζος διέκρινε ότι δέχεται πόλεμο εκ των έσω και θεώρησε ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν το μυαλό τους στον… πρίγκιπα!

Πλέον το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο.

Κατάλαβε ότι ο… πρίγκιπας έκανε εσκεμμένα την εμφάνισή του, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, γιατί κάποιοι θεωρούσαν ότι η ομάδα θα έχανε και θα υπήρχε αναταραχή και αμφισβήτηση στη διοίκηση!

Ωστόσο δεν τους… έκατσε!

Έτσι αποφάσισαν ν’ απορυθμίσουν το σύστημα, στο ματς με τη Βέροια! Προφανώς επηρεάζοντας κάποιους ποδοσφαιριστές.

Η εμφάνιση του Βύντρα σε συνδυασμό με την γνωστή, πολύ καλή σχέση του παίκτη με τον πρώην μεγαλομέτοχο, έβγαλαν από τα ρούχα του τον πρόεδρο της ΠΑΕ, θεωρώντας ότι δέχεται πόλεμο εκ των έσω. Οι συνειρμοί δεν άργησαν να δημιουργηθούν, όπως και η απόφαση της απομάκρυνσής του από την ομάδα.

Ο επικεφαλής του Παναθηναϊκού δείχνει αποφασισμένος να το παλέψει και για να το κάνει θα πρέπει να καθαρίσει με το παρελθόν και αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο εάν διώξει όσους είναι από την εποχή Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ, αλλά και όσους δεν εμπιστεύεται…

Στη συνέχεια θα οριοθετήσει το νέο πλάνο του Παναθηναϊκού, το οποίο θα μπορεί να στηθεί πάνω σε υγιείς βάσεις, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα…

Άλλωστε στη παρούσα φάση, όσοι δεν πιστεύουν σε πρίγκιπες και μαγικά χαλιά, αυτό θέλουν. Ένα ξεκάθαρο πλάνο…
Keywords
Τυχαία Θέματα