Μοναχά ΠΑΟ εσύ!

Ο Ar1stot3lis γράφει για τα ανεπανάληπτα «πράσινα» ρεκόρ που ποτέ δεν θα αγγίξουν στον Πειραιά, όσες φορές και αν φτάσουν στην κορυφή (με τρόπους που γνωρίζει όλη η φίλαθλη Ελλάδα)... Στο νεκροταφείο Novo Groblje (Νέο Κοιμητήριο) του Βελιγραδίου, εδώ και αρκετό καιρό, κάποιοι υπάλληλοι ανέφεραν πως περίεργοι ήχοι, σαν τρίξιμο κοκκάλων, ακούγονταν μέσα από τον τάφο του Στέφαν (ή Στιέπαν όπως είναι κανονικά) Μπόμπεκ, του προπονητή που κέρδισε το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, πριν από 49 ολόκληρα
χρόνια.

Όλα έδειχναν πως μέσα από ένα πρωτάθλημα-παρωδία, με περίεργες διαιτησίες, χαλασμένα χρονόμετρα και παιχνίδια με ομάδες «θυγατρικές» (όπως εύστοχα έχει υπογραμμίσουν παράγοντες του Παναθηναϊκού), ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε να ισοφαρίσει το ανεπανάληπτο ρεκόρ των «πράσινων».

Αυτό που ίσως δεν μπορούσε να χωνέψει με τίποτε ο Μπόμπεκ ήταν το ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν άξιζε ούτε κατά διάνοια να είναι η ομάδα που θα την γράψει η Ιστορία όπως έγραψε τη δική του ομαδάρα το 1964, η οποία κατέκτησε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς διαιτητικά όργια υπέρ της, χωρίς ομάδες να δηλώνουν κατ' επανάληψη τιμωρημένους παίκτες εναντίον της, χωρίς «παράγκες».

Η τάξη αποκαταστάθηκε όμως και ο Μπόμπεκ μπορεί πλέον να «κοιμάται» πιο ήσυχος.

Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει, με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει, άλλο ένα πρωτάθλημα. Με μία διαφορά όμως. Δεν θα είναι αήττητο!

Κι έτσι, κάποια «πράσινα» ποδοσφαιρικά ρεκόρ θα παραμείνουν ακατάρριπτα. Όσα «κάλπικα» πρωταθλήματα κι αν κερδίσουν, όσες «παράγκες» κι αν χτίσουν, υπάρχουν ορισμένα ρεκόρ (θα τα δούμε σύντομα όλα αναλυτικά) που θα έχουν βαμμένο πάνω τους ένα τεράστιο Τριφύλλι, σαν αυτό που στόλιζε τη σημαία που κρατούσε ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, στο γύρο θριάμβου που έκανε ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 24 Μαίου 1964...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα