Νίνης – Δημούτσος: Βίοι αντίθετοι, μάθημα για τα νέα παιδιά

Ο Πράσινος Ασθενής γράφει για τις ευκαιρίες που καλούνται να πιάσουν από τα μαλλιά οι «πράσινοι» πιτσιρικάδες, αλλά και για τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουν...
Πριν από πέντε χρόνια η εθνική νέων είχε επαναλάβει το φετινό της άθλο. Είχε φτάσει στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχασε την κούπα ξανά από την Ισπανία. Ηγετικές φυσιογνωμίες της τότε ομάδας ήταν οι Σωτήρης Νίνης και Ελίνι Δημούτσος.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν πάρα πολλά από τους δύο ποδοσφαιριστές και
πόνταραν πάνω τους για το μέλλον του συλλόγου. Η εξέλιξη είναι γνωστή...

Ο Σωτήρης Νίνης δούλεψε σκληρά, βελτίωσε τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν και παρόλο που ταλαιπωρήθηκε από σκληρούς τραυματισμούς, κατάφερε να αναδειχθεί σε παίχτη μεγάλου βεληνεκούς και πρότυπο για τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες.

Από την άλλη, ο Ελίνι Δημούτσος δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά. Οι φίλα προσκείμενοι προς τη... μετριότητα προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως «τον έφαγε το σύστημα». Κάτι που απέχει φυσικά από την πραγματικότητα.

Ο ποδοσφαιριστής δεν πάλεψε για το μέλλον του, δεν βελτιώθηκε και η πορεία του το αποδεικνύει. Από τον Παναθηναϊκό ταξίδεψε στην Κρήτη και τον ΟΦΗ. Ακολούθως, βρέθηκε στο Αγρίνιο και στα γήπεδα της Φούτμπολ Λιγκ. Πέρασε για λίγο από το γραφικό Μπόλεσλαβ, για να κάνει υπέρβαση καριέρας ως ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου.

Τα παιδιά της φετινής ομάδας νέων έχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Δεν τους δίνεται όμως απολύτως τίποτα έτοιμο στο πιάτο. Πρέπει να ματώσουν, να ιδρώσουν, να μάθουν να ακούν και να αφομιώνουν, να είναι επαγγελματίες και τότε και μόνο τότε θα αγγίξουν την κορυφή.

Οι «μικροί» του Παναθηναϊκού έχουν ένα πλεονέκτημα που καλούνται να το πιάσουν από τα μαλλιά! Έχουν την τύχη να τους προπονεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ένας τεχνικός που αρέσκεται στο να βελτιώνει νέους ποδοσφαιριστές και που τους δίνει αρκετές ευκαιρίες. Όσοι μπορέσουν να δουν τον Πορτογάλο όχι μόνο ως προπονητή αλλά και ως δάσκαλο μόνο κερδισμένοι θα βγουν.

Μένει να φανεί ποιοι θα ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο του Σωτήρη και ποιοι το εύκολο μονοπάτι του Ελίνι.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα