Ο... φονιάς «σκότωσε» τη λογική

Από «φονιάς» των αντίπαλων τερμάτων έχει εξελιχθεί σε… φονιά της λογικής! Είναι κρίμα παλαίμαχοι άσσοι να πετάνε στα σκουπίδια την όποια καριέρα είχαν χτίσει ως ποδοσφαιριστές και να αμαυρώνουν οι ίδιοι, από μόνοι τους, το όνομά τους.

Δείχνουν πλήρως υποταγμένοι σε παλαιότερα καθεστώτα «κατάμαυρων» εποχών όταν βγαίνουν σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε φιλο-ολυμπιακά ΜΜΕ, όπως το "ΦΩΣ", για να περάσουν τη γραμμή των «νοσταλγών».

«Από τη στιγμή που έφυγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ήταν λογικό πως θα υπήρχε χάος. Τουλάχιστον
εκείνος δεν χρώσταγε πουθενά. Σήμερα βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να χρωστάει, όπως λένε, τουλάχιστον 16 εκατομμύρια ευρώ. Αρέσει η ομάδα σε εκείνους σε εκείνους που δεν ήθελαν τον Βαρδινογιάννη; Τους αρέσει; Όχι ασφαλώς. Και φτάσαμε στο σημείο να έχει αλλάξει ο σύλλογος τέσσερις προπονητές στη σεζόν. Ανήκουστο! Δεν μπορείς να αλλάζεις συνέχεια προπονητές. Κάτι δεν κάνεις καλά και φεύγει ο κόσμος από το γήπεδο. Μακάρι να γύριζε ο Βαρδινογιάννης. Τον Βγενόπουλος μπορεί να τον ζητούσαν 50.000 φίλαθλοι, αλλά κι ο κόσμος κάνει λάθη, από την αγάπη του για την ομάδα».
Αυτά είναι τα λόγια του «φονιά» που δημοσιεύει σήμερα (2/4) αθλητική εφημερίδα και πραγματικά νοιώθουμε σαν να πυροβόλησε για τα καλά… τη λογική μας. Την σκότωσε!

1. Ο Τζίγγερ δεν έφυγε το 2008. Έμεινε ως «εγγυητής της επόμενης ημέρας», τα μέλη που όριζε στο Δ.Σ. ασκούσαν διοίκηση, είχε την πλειοψηφία των μετοχών, επέλεγε προέδρους, αθετούσε συμφωνίες, «πάρκαρε» μετοχές, υπέγραφε MoU με αόρατους Άραβες. Έπαιρνε δάνεια και όσο ισχυριζόταν πως η ΠΑΕ «χρεοκοπεί», οι διοικήσεις που όριζε φόρτωναν στην ομάδα πανάκριβα συμβόλαια μέτριων παικτών, δεν πλήρωνε βάσει του ποσοστού του στις ΑΜΚ, τα «έσπασε» με όσους έδειχναν τη διάθεση να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό.

2. Θα συμφωνούσαμε με τον… «φονιά» αν ο Παναθηναϊκός γέμισε χρέη από την ημέρα που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επέλεξε να χαρίσει τις μετοχές του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και έπειτα. Αντιθέτως (όπως έχει παραδεχτεί ο Γιάννης Αλαφούζος), τα χρέη δημιουργήθηκαν όσο ο Τζίγγερ ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (το 54,7% των μετοχών είχε στην κατοχή του). Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι από τον καιρό που ο Τζίγγερ είχε «αδρανοποιημένες» τις μετοχές του και άφηνε τον χρόνο να κυλά υπογράφοντας MoU με τους πρίγκιπες του Βλάση Τσάκα.

3. Άλλαξε τέσσερις προπονητές ο Παναθηναϊκός γιατί ο ίδιος ο «φονιάς» που τώρα γκρινιάζει, μαζί με άλλους παλαίμαχους και υποτακτικά ΜΜΕ, επέλεξαν να κάνουν πόλεμο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, την περίοδο που τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Τριφύλλι ήταν πολύ σοβαρότερα από το ποιος θα είναι ο τεχνικός. Σχετικά με τη λέξη... «ανήκουστο», απλώς υπενθυμίζουμε πως το 2006-07 ο Παναθηναϊκός άλλαξε τρεις προπονητές, ενώ το 2004-05 πέρασαν από τον «πράσινο» πάγκο οι Ιτζάκ Σουμ, Σντένεκ Σκάζνι, Τότης Φυλακούρης, Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Για πάμε μαζί το μέτρημα κυρ «φονιά». Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις! Ανήκουστο!

4. Πού κολλάει πάντα ο Βγενόπουλος σε κάθε δήλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων... αδυνατούμε να το καταλάβουμε.

Ο κόσμος δεν βγήκε στους δρόμους γιατί ζητούσε τον Βγενόπουλο.
Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί είχε αγανακτήσει από τους επί σειρά ετών χειρισμούς του Τζίγγερ. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί δεν άντεχε την έλλειψη οράματος από τους ανθρώπους που είχαν στα χέρια τους τα κλειδιά της ομάδας. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί είχε κουραστεί να βλέπει απίθανους προπονητές να δοξάζονται, παίκτες μέτριους και φτηνούς να γεμίζουν το ρόστερ.Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί η Παράγκα έκανε πάρτι και τίτλοι χάνονταν από τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη διά μέσου Παπουτσέληδων και Ριζούπολης.Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί οι πορείες στην Ευρώπη είχαν εξαφανιστεί από το 2003. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί οι διαμάχες της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη δίχαζαν τον σύλλογο.Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί τους οργανωμένους «απομονωμένους» και τη Λεωφόρο να θυμίζει περισσότερο εκκλησία παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.
5. Το έχουμε ξαναγράψει. Μακάρι να γυρίσει ο Βαρδινογιάννης στον Παναθηναϊκό για να ζήσουμε επίτέλους ξανά... ένδοξες ημέρες. Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Υ.Γ. Η λογική λέει πως όταν βιώνεις τραγικές καταστάσεις, δεν νοσταλγείς τις... λιγότερο τραγικές. Όσο και αν παλεύουν ορισμένοι για να διαγράψουν βιαίως τη διετία 2008-10 από τις μνήμες των φιλάθλων δεν θα τα καταφέρουν. Είναι λίγο δύσκολο ο κόσμος να ξεχάσει την περίοδο που μετά από χρόνια χαμογελούσε, που γέμιζε το γήπεδο, που έκανε ρεκόρ στα διαρκείας, που τον σέβονταν οι διαιτητές, που έκανε πορείες στην Ευρώπη και που κατακτούσε το νταμπλ έχοντας στο ρόστερ του αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς!
Keywords
Τυχαία Θέματα