Ο ΟΣΦΠ δεν είχε Διαμαντίδη

Ό,τι γνωρίζει η φίλαθλη Ελλάδα επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά των Διαμαντίδη και Σπανούλη στα έξι ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε στο Final-4 γιατί… δεν είχε Σπανούλη. Ναι, το έχουμε διαβάσει και αυτό!

Κατά καιρούς αρκετοί έχουν ΤΟΛΜΗΣΕΙ να προβούν σε συγκρίσεις ανάμεσα στον λαρισαίο γκαρντ και τον σπουδαιότερο, τον πιο πολυσύνθετο αθλητή-ηγέτη της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού
αθλητισμού, δηλαδή τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι δύο καλαθοσφαιριστές τέθηκαν φέτος έξι φορές αντιμέτωποι. Στα τέσσερα παιχνίδια που έκριναν τίτλους επικράτησε η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Το GreenZone εστιάζει στη στατιστική των δύο αθλητών στα έξι αυτά ματς.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπερτερεί σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Πέτυχε περισσότερους πόντους, μάζεψε τριπλάσια ριμπάουντ, έριξε τάπες, έκλεψε 14 φορές την μπάλα έναντι τριών. Από την άλλη, ο Σπανούλης μοίρασε περισσότερες ασίστ και έκανε δύο λάθη λιγότερα.

Και στα έξι παιχνίδια ο Διαμαντίδης είχε καλύτερη συνολική αξιολόγηση (ranking) από τον Σπανούλη!

Αναλυτικά, σε έξι αγώνες (τρεις τελικοί πρωταθλήματος, δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και τελικός Κυπέλλου):

Διαμαντίδης:

87 πόντοι (7/20 2π, 13/35 3π, 34/37 1π)
25 ασίστ
38 ριμπάουντ
3 τάπες (η μία… στον Σπανούλη)
14 κλεψίματα
22 λάθη

Σπανούλης

78 πόντοι (14/34 2π, 9/38 3π, 23/32 1π)
33 ασίστ
12 ριμπάουντ
Καμία τάπα
3 κλεψίματα
20 λάθη

Δεν περιμέναμε φυσικά τη στατιστική για να μάθουμε το αυτονόητο. Απλώς επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, ό,τι γνωρίζει η πλειοψηφία των φίλων του αθλήματος. Εννοείται, πάντως, πως η στατιστική αφορά πάντα την αγωνιστική συμπεριφορά κάθε παίκτη. Όσον αφορά το ήθος τους, όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και επιφανειακά αγώνες και δηλώσεις των αθλητών, απλώς... γνωρίζει!
Keywords
Τυχαία Θέματα