Ο ταυτόχρονος τερματισμός και το ρεκόρ των αδελφών Καραγεώργη

Σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου 1978, Άρης και Χρήστος Καραγεώργος τερματίζουν ταυτόχρονα σε αγώνες βάδην 20.000μ. και σπάνε το πανελλήνιο ρεκόρ!
Δύο από τους σπουδαιότερους αθλητές που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός: Άρης (προηγείται στη φωτογραφία) και Χρήστος Καραγεώργης. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας έβγαλαν το βάδην από την αφάνεια και το έκαναν αγώνισμα με σπουδαίες επιτυχίες στο διεθνές στερέωμα...Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, τα αδέλφια Άρης και Χρήστος Καραγεώργος τερμάτισαν ταυτόχρονα το 1978 στο αγώνισμα των 20.000 μέτρων βάδην στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και έσπασαν και οι δύο το πανελλήνιο ρεκόρ!

Τα αδέλφια Καραγεώργη έδωσαν αμέτρητους αγώνες και τερμάτισαν ταυτόχρονα αρκετές φορές σε διοργανώσεις με μεγάλη αίγλη. Η μεγαλύτερη, όμως, νίκη τους είναι το γεγονός πως κατάφεραν και καθιέρωσαν στην Ελλάδα το βάδην, το οποίο χάρις σε αυτούς ξεπέρασε το βρεφικό του στάδιο, εξελίχθηκε, αγαπήθηκε από τους φίλους του αθλητισμού και αναδείχθηκε σε αγώνισμα με διεθνείς επιτυχίες.
Δύο κολοσσιαίες προσωπικότητες του βάδην και γενικότερα του ελληνικού στίβου, σαν σήμερα στις 7 Οκτωβρίου του 1978 νίκησαν στο αγώνισμα των 20.000 μ. βάδην στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, έκοψαν ταυτόχρονα το νήμα με χρόνο 1:27.08., ο οποίος ήταν και ο καλύτερος που είχε κάνει μέχρι τότε Έλληνας αθλητής.

Μπορεί ο μέχρι τότε Πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός να στάθηκε εξαιρετικά στους αγώνες, όμως παρέδωσε το στέμμα του στον Πανελλήνιο Γ.Σ., ο οποίος με 59 βαθμούς (58 οι «πράσινοι») κατέκτησε την κορυφή του στίβου μετά από 42 ολόκληρα χρόνια!

Από τους αθλητές του Παναθηναϊκού, πλην των αδελφών Καραγεώργη ξεχώρισαν οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος (1ος στα 1.500μ. με 3.49.60, 1ος στα 5.000μ. 14.42.5) και Ζήσης Κούρελλος (1ος στο Δέκαθλο, 6937 β.).
Keywords
Τυχαία Θέματα