ΟΝ the record: Αφαντοι πάλι, όπως και μετά τη Ριζούπολη

Το ΟΑΚΑ έχει αχανές πάρκινγκΔε γίναμε ιδιαίτερα «σοφότεροι» με όσα διαδραματίστηκαν χτες στο ΟΑΚΑ. Μόνο οι άσχετοι ή οι υποκριτές έπεσαν από τα σύννεφα. Εμείς οι υπόλοιποι το περιμέναμε. Αλλωστε ήταν βέβαιο ότι βαδίζουμε προς τα εκεί. Από τον Σεπτέμβριο, την ημέρα που η πόρτα για την αραβική επέλαση άνοιξε διάπλατα και ο Παναθηναϊκός έγινε όμηρος των παρκαρισμένων μετοχών.

Αυτά
που έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν παρά η κατάληξη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Χωρίς φτιασιδώματα, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και εντελώς απροκάλυπτα. Έχει διαβρωθεί τόσο πολύ ο οργανισμός που ονομάζεται «Παναθηναϊκός» ώστε όλα αυτά τα είχαν προαναγγείλει με σχεδόν επίσημο τρόπο.

Χέρι - χέρι λοιπόν. Οι φυσικοί αυτουργοί, οι υποκινητές τους και εκείνοι οι «αρμόδιοι» που τρέμουν σαν το ψάρι επειδή δε διαθέτουν ούτε ανδρισμό ούτε ανάστημα, διέλυσαν τον Παναθηναϊκό. Τόσο απλά και τόσο κυνικά. Τον διέλυσαν επειδή ήταν πολύ μεγάλος για το απίστευτα μικρό τους ανάστημα. Τον διέλυσαν επειδή δεν είναι ικανοί και άξιοι να τον κουμαντάρουν.

Από εκεί και πέρα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι συμπτώσεις συνεχίστηκαν. H εφημερίδα Derby και όλες οι «αντικειμενικές» φυλλάδες είχαν προβλέψει επεισόδια και τα επεισόδια έγιναν. Οι αναλυτές του καναπέ όμως, δεν ήταν καν στο γήπεδο. Εστω κι έτσι, μια μέρα μετά ξέχασαν να κατονομάσουν τους ηθικούς αυτουργούς. Ξέχασαν να μας πουν ποιοι έχουν συμφέρον από τη διάλυση του Παναθηναϊκού. Και κυρίως ποιοι με την ανοχή τους και την έμμεση παρότρυνση τους, αφήνουν την αστυνομία να δέρνει παπούδες και παιδιά. Ποιοι χρησιμοποιούν τις αρχές για να πετύχουν τους στόχους τους και να εξοντώσουν τους «αντιπάλους» τους.

Αυτή η απίθανη εκτρωματική διοίκηση που προέκυψε με τη στήριξη των «παρκαρισμένων» μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη πήρε μέτρα ενόψει του ντέρμπι. Πήρε τα μέτρα του Παναθηναϊκού και επιχείρησε να τον θάψει μαζί με την αστυνομία που επέστρεψε στις γνωστές αποτυχημένες τακτικές περασμένων δεκαετιών, που το μόνο που έκαναν ήταν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Οι «εγγυητές» του Παναθηναϊκού εγγυήθηκαν και πάλι. Οι άνθρωποι που έστησαν ολόκληρο σόου από τον περασμένο Σεπτέμβριο με Τσά
Keywords
Τυχαία Θέματα