Πλύση εγκεφάλου

Η Κρατική Τηλεόραση ξεπερνάει τα όρια της προπαγάνδας και παίζει την... κασέτα του ποδοσφαιρικού ΟΣΦΠ μέχρι και σε αγώνες μπάσκετ!
«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με τους περισσότερους τίτλους, με τους καλύτερους παίκτες, με τον καλύτερο κόσμο. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με τους περισσότερους τίτλους, με τους καλύτερους παίκτες,
με τον καλύτερο κόσμο, Ο Ολυμπ…».

«Νέα Ερυθρόλευκη Τηλεόραση» χαρακτηρίζει μία μεγάλη μερίδα φιλάθλων τη ΝΕΤ και γενικότερα την κρατική τηλεόραση. Έχουν άδικο;

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και η προπαγάνδα εξαπλώνεται σε όλα τα επίπεδα. Όσο ο Παναθηναϊκός καταρρέει, τα κέντρα «πλύσης εγκεφάλου» κάνουν πάρτι. Από τις (δήθεν) αχρωμάτιστες εφημερίδες μέχρι διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, όλοι παίζουν την ίδια κασέτα. Απαξίωση σε κάθε τι «πράσινο» και ύμνοι για την κόκκκινη ομάδα. Διαγράφουν από την Ιστορία, με το έτσι θέλω, κάθε σκάνδαλο και διαστρεβλώνουν αλήθειες και γεγονότα.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου στο χθεσινό παιχνίδι μπάσκετ Σιένα – Ολυμπιακός, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε –για λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει- να παρουσιάσει στους θεατές (που την πληρώνουν από την τσέπη τους) ένα τετράλεπτο αφιέρωμα στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό με κεντρικό τίτλο «μια ζωή τίτλοι». Μιλάμε για την ΕΡΤ που δεν έχει καν τα δικαιώματα του εγχώριου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος φέτος, ώστε να δικαιολογείται (μέχρι ενός βαθμού) η προβολή ενός τέτοιου τρέιλερ.

Το πιο θλιβερό από όλα είναι πως στο θέατρο του παραλόγου που βιώνει σε καθημερινή βάση το φίλαθλο κοινό, η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι απλός θεατής και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει ουσιαστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα