Ποιος οδηγεί τους ποδοσφαιριστές προς την έξοδο;

Γιατί αποκρύπτεται το όνομα εκείνου που έδιωχνε και διώχνει οτιδήποτε επιτυχημένο από τον Παναθηναϊκό;
Οι προαναγγελίες αποχωρήσεων των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού παρουσιάζονταν ανέκαθεν με κρυφή... χαρά από τα «αντικειμενικά» μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και τώρα, που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και οι παίκτες της ομάδας ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για άλλες πολιτείες.

Ποιος
να το φανταζόταν, δύο χρόνια μετά το τρελό πάρτι για την κατάκτηση του νταμπλ από μια ομάδα στην οποία έλαμπαν τα αστέρια του Τζιμπρίλ Σισέ, του Τζιλμπέρτο Σίλβα, του Σεμπαστιάν Λέτο, του Κώστα Κατσουράνη, του Σωτήρη Νίνη και των άλλων παιδιών, ο ένας μετά τον άλλον θα αποχωρούσαν.

Αν παρατηρούσε βέβαια κανείς πιο προσεχτικά τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και έβλεπε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει διαρκώς από το 1979 μέχρι και σήμερα την πλειοψηφία των μετοχών, ως εκ τούτου έχει και την πλειοψηφία των μελών στο διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ κάθε οικονομική κίνηση, τότε δεν θα εκπλήσσονταν.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη διάλυσε την ομάδα του 1996, διάλυσε την ομάδα του 2003, διαλύει και αυτήν του 2010 επιβεβαιώνοντας ότι δεν «αντέχει» την επιτυχία του Παναθηναϊκού.

Βέβαια το γεγονός ότι για τις αποχωρήσεις των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας ευθύνεται ο μεγαλομέτοχος, αποσιωπάται από το σύστημα «ενημέρωσης».

Ποιος αποφάσισε να μειωθεί το μπάτζετ και να μην ανανεωθεί έστω και με μειωμένες αποδοχές το συμβόλαιο του Τζιλμπέρτο; Ποιος αποφάσισε την πώληση του Σισέ; Ποιος… ξέχασε να κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Σωτήρη Νίνη; Ποιος αρνείται πεισματικά να πληρώσει το μερίδιό του στα χρέη της ΠΑΕ, οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στη Δ’ Εθνική;

Η απάντηση είναι προφανής: Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ως κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης της ΠΑΕ ήρθε και η πραξικοπηματική παραίτηση των μελών που πρόσκεινται στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ με αποτέλεσμα να μείνει ο Παναθηναϊκός χωρίς διοικητικό συμβούλιο, χωρίς ανθρώπους με δικαίωμα υπογραφής, χωρίς ανθρώπους να διαθέσουν τα χρήματα των μετόχων που ΘΕΛΟΥΝ να βοηθήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα