«Πράσινος» ο τίτλος στο εφηβικό μπάσκετ!

Πρωταθλητές ΕΣΚΑ ανακηρύχθηκαν οι έφηβοι του Τριφυλλιού. Δεν τα κατάφεραν οι παίδες που τελικά πήραν τη δεύτερη θέση.
Φωτογραφία από το επίσημο site της ΚΑΕ ΠαναθηναϊκόςΤο Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ για τρίτη συνεχόμενη φορά και πέμπτη συνολικά στην ιστορία τους κατέκτησαν οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού,
μετά την αποψινή εύκολη επικράτηση με 70-52 (ημίχρονο 35-33) επί του Φιλαθλητικού, στον «Τάφο του Ινδού».

Παρουσία του προπονητή της ανδρικής ομάδας Αργύρη Πεδουλάκη και χωρίς ένα από τα μεγάλα του αστέρια, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (συμμετείχε με τους παίδες), οι περυσινοί πρωταθλητές Ελλάδας δεν δυσκολεύτηκαν ιδαίτερα να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Με τη νίκη αυτή το Τριφύλλι έφτασε τις τρεις νίκες στους τελικούς έναντι δύο της ομάδας του Ζωγράφου και εκτός από τον τίτλο της ομοσπονδίας κέρδισε και την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα κληθεί να υπερασπιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάτρα (8-12 Μαΐου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς 4, Ερεμπενάνζιε 11, Τζιβελέκας 2 , Δαφαλιάς 10, Γιαννίκος 4, Γκιουζέλης 3, Λογοθέτης 4, Λουκάς 2, Θεοδώρου, Νικολακόπουλος 7, Διαμαντάκος 20, Αναγνωστάκης 3.

Αντίθετα με τους Έφηβους, οι Παίδες, παρά την ισοφάριση των νικών σε 2-2, ηττήθηκαν στον τελευταίο αγώνα από τον Δούκα με 64-48 και τερμάτισαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, χάνοντας το δικαίωμα να συμμετέχουν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Έφηβοι έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα Γ' ΕΣΚΑ, στο οποίο συμμετείχαν απέναντι σε ανδρικές ομάδες, κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στη Β' ΕΣΚΑ! Ακόμα, την περυσινή περίοδο κατέκτησαν και τις τέσσερεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν, δηλαδή το πρωτάθλημα Ελλάδας, το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ, το πρωτάθλημα Δ' ΕΣΚΑ καθώς και τον τίτλο του υπερ-πρωταθλητή της Δ' Κατηγορίας.

Ευχόμαστε καλή τύχη στην ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου, της οποίας ορισμένοι παίκτες, εάν συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, μπορούν μελλοντικά να στελεχώσουν ακόμα και την ανδρική ομάδα. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ακαδημία μπάσκετ του Τριφυλλιού, στην οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται δουλειά σε βάθος, τα αποτελέσματα της οποίας είναι εντυπωσιακά, με πολυάριθμες κατακτήσεις τίτλων και τουρνουά σε έφηβους, παίδες και παμπαίδες.

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα