Εξοντωτικό πρόστιμο και απειλή αποκλεισμού από την Ευρωλίγκα

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, η Ευρωλίγκα επιβάλλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στους «πράσινους» και προειδοποιεί για προσωρινό αποκλεισμό από τη διοργάνωση.
Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο-μαμούθ τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ομάδα για τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν ύστερα από το πρώτο παιχνίδι
με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελωνη και μάλιστα ξεκαθαρίζει πως στο μέλλον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εκτός από πρόστιμα να αποκλείσει προσωρινά τους «πράσινους» από τη διοργάνωση.

Όλα αυτά, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς για το οποίο -υποτίθεται- όλες οι πλευρές θα προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας αναφέρει:

«Η Ευρωλίγκα επιβάλει πρόστιμο στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού και στον Παναθηναϊκό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για δηλώσεις που έγιναν ύστερα από το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (9/04). Οι παραβάσεις αφορούσαν δηλώσεις που έγιναν για την οργάνωση της Ευργωλίγκας, σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά Μέσα, κάνοντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έκρινε πως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το σεβασμό όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση και δεν προσπάθησε να διορθώσει με κάποιον τρόπο τις αβάσιμες κατηγορίες, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά σε όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση.

Σε αυτή την απόφαση, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έχει σημειώσει επίσης πως ο Παναθηναϊκός έχει διαπράξει επανειλημμένα διάφορες παραβάσεις στη διοργάνωση, παρά τις προειδοποιήσεις και τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί. Ο Δικαστής δήλωσε πως λόγω των επανειλημμένων παραβάσεων στο μέλλον θα εξετάσει σοβαρό το ενδεχόμενο, να επιβάλλει εκτός από πρόστιμα και προσωρινό αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Ο τρίτος αγώνας των playoffs μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα θα γίνει το βράδυ στο ΟΑΚΑ, με έξτρα ασφάλεια που πήρε ο σύλλογος και πρόκειται να διασφαλιστούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, όπως ενημέρωσε ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα».
Keywords
Τυχαία Θέματα