Πρώτοι στις κλεψιές, πρώτοι και στην προπαγάνδα

Η άρρωστη νοοτροπία της νίκης με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο έχει κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να σκέφτονται παράλογα και να βλέπουν μπροστά τους φαντάσματα...

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της κλεψιάς. Αυτό όποιον ουδέτερο φίλαθλο και να ρωτήσεις θα το παραδεχτεί. Δεν χωράει διαπραγμάτευση. Για να τα καταφέρει, βέβαια, δεν χρειάστηκε απλώς να στήσει δύο παράγκες, μέσω των οποίων έκλεβε κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα.
Αναγκάστηκε, παράλληλα, να χτίσει ένα τεράστιο δίκτυο προπαγάνδας που έκανε το άσπρο μαύρο.Από τηλεοπτικά κανάλια μέχρι πολιτικές εφημερίδες και ραδιόφωνα, όλοι προσκυνούσαν την… καρδιά του πρωταθλητή.

Και αυτή η προπαγάνδα ζει και βασιλεύει μέχρι και στις μέρες μας. Φτάσαμε στο σημείο «ερυθρόλευκοι κύκλοι» να κάνουν λόγο για εύνοια του Παναθηναϊκού στα play offs, ώστε να βγει στην Ευρώπη. Μιλούν μάλιστα για οικονομική εύνοια του Τριφυλλιού, κάτι που καταδεικνύει περίτρανα σε ποιο σημείο ονειρεύονταν τους «πράσινους» και για ποιους λόγους τους πολέμησαν τόσο σκληρά ακόμα και όταν είχε εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με τους φίλους του Ολυμπιακού που έχουν διδαχτεί να πανηγυρίζουν κάθε τι πέτσινο, οι «πράσινοι» θέλουν πάντα να έχουν καθαρό το κούτελο. Ναι, το γκολ του Λυμπερόπουλου ήταν κανονικό. Και τι σημαίνει αυτό; Μιλάμε για ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε υπερθετικό βαθμό, που θα σκόραρε σίγουρα, που η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς τον μοναδικό αξιόλογο ποδοσφαιριστή της. Και φυσικά αναφερόμαστε σε μία πολύ δύσκολη φάση, οριακή και γρήγορη. Για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ... γελάει και ο δικέφαλος αετός.

Αλήθεια, αυτή η ευαισθησία πού ήταν εξαφανισμένη στο πρώτο ματς του μίνι πρωταθλήματος; Τότε που ο Παναθηναϊκός στερήθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο ένα πέναλτι που θα το έδινε μέχρι και ο Σπανός.

Κακώς όμως ασχολούμαστε με τα play offs. Τα σκάνδαλα έγιναν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με τη συγκατάθεση φυσικά, και τη συνδρομή της διοίκησης του μεγαλομέτοχου Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η ομάδα του Φερέιρα θα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος αν ο σύλλογος του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχαιρε ειδικής μεταχείρισης. Αν η ομάδα του Πειραιά δεν συντηρούνταν ανταγωνιστική λόγω της διαιτησίας και των φιλικών σωματείων. Σε ένα δίκαιο σύμπαν, ο Παναθηναϊκός του Ζέκα, του Μαυρία, του Μαρίνου θα ήταν πρωταθλητής.

Τα σκάνδαλα που έγιναν φέτος είναι αμέτρητα και αν τα αριθμήσουμε θα τελειώσουμε τα ξημερώματα. Φτάσαμε στο σημείο παίχτες του ΟΣΦΠ να βρίζουν κάθε τι ιερό διαιτητών και να μην απολογούνται καν! Φτάσαμε στο σημείο να ορίζεται το πρόγραμμα των αγώνων όπως βολεύει τον Ολυμπιακό. Φτάσαμε στο σημείο να οργανώνονται επεισόδια στο ντέρμπι των δύο αιωνίων και με μαέστρο την αστυνομία να δημιουργείται το χάος. Απλώς και μόνο για να τιμωρηθεί εξοντωτικά ο Παναθηναϊκός.

Φυσικά, η περίφημη ελληνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει τα όνειρα σε κανέναν άλλον παρά στο σωματείο του Πειραιά που έχει δημιουργήσει μία άρρωστη νοοτροπία στους φιλάθ
Keywords
Αναζητήσεις
klepsies
Τυχαία Θέματα