Στα λόγια όλα εύκολα είναι...

«Αν δεν λύναμε τη ΓΗΠΕΛ θα “έκλεινε” ο Παναθηναϊκός. Θα έπαιρνε τον δρόμο της ΑΕΚ» (Γιάννης Αλαφούζος, 8/6 2012)... Η ΓΗΠΕΛ δεν λύθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ έπεσε μέσα.
Η ΓΗΠΕΛ είναι ένα πρόβλημα που «αν δεν το λύναμε, θα έκλεινε ο Παναθηναϊκός.
Θα έπαιρνε το δρόμο της ΑΕΚ». Αυτά είναι τα λόγια του Γιάννη Αλαφούζου τον Ιούνιο του 2012 σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο ξενοδοχείο Hilton. Τελικά δεν έλυσε το γηπεδικό και πράγματι, έπεσε μέσα ο πρόεδρος, ο Παναθηναϊκός πήρε τον δρόμο της ΑΕΚ.

Στην ίδια συνέντευξη ο τότε εμπνευστής της 'Συμμαχίας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ΓΗΠΕΛ είναι ένα πρόβλημα που θα οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στο «να πεθάνει».

Τελικά, και μετά από αρκετές παλινωδίες που είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, ο Γιάννης Αλαφούζος υποσχέθηκε προφορικά πως «αναλαμβάνει ο Βαρδινογιάννης τις ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ και περαιτέρω, εγώ προσωπικά οτιδήποτε άλλο συμβεί».

Υπενθυμίζουμε:

23 Απριλίου 2012:

Γιάννης Αλαφούζος: «Η μέθοδος “Γόρδιος δεσμός” ίσως είναι ενδεδειγμένη για το γήπεδο».

4 Μαΐου 2012

Γιάννης Αλαφούζος: «Στο προσύμφωνο που συντάσσεται με το υπό σύσταση σωματείο και τον κ. Βαρδινογιάννη, ο κ Βαρδινογιάννης θα αναλάβει ,θα αγοράσει την ΓΗΠΕΛ έναντι ενός ευρώ οπότε και θα αναλάβει και όλες τις ευθύνες που προκύπτουν από την ΓΗΠΕΛ. Επίσης αναλαμβάνει να ασκήσει τα όποια έννομα συμφέροντα εναντίον του Δήμου η οποιουδήποτε άλλου εφόσον το ζητήσει ο ΠΑΟ.

(...)Με τη συμφωνία που έχουμε κάνει την ΓΗΠΕΛ την αναλαμβάνει πλήρως ο κ. Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε σε σχέση με την ΓΗΠΕΛ. Συμφωνήσαμε έναντι ενός ευρώ να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης την ΓΗΠΕΛ και να δώσει όλα τα θέματα τα νομικά στην ομάδα. Σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα τα χρήματα θα πάνε στην ΠΑΕ σε περίπτωση που δικαιωθεί ο κ.Βωβός τα χρήματα θα πληρώσει ο κ .Βαρδινογιάννης. Καμία ανάμειξη δεν θα έχει η ΠΑΕ πλέον».

8 Ιουνίου 2012:

Γιάννης Αλαφούζος: «Η ΓΗΠΕΛ είναι ένα σύνθετο θέμα. Μπορεί κανείς να το δει σαν δυσεπίλυτο θέμα ή να το παρακάμψει και να προχωρήσει. Μελετώντας το φάκελο, αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες του Βγενόπουλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αν δεν το λύναμε, θα έκλεινε ο Παναθηναϊκός. Θα έπαιρνε το δρόμο της ΑΕΚ. Έχω μιλήσει με τον Βγενόπουλο, που μου εξήγησε τις ανησυχίες του και με τον Βαρδινογιάννη. Εκτίμηση μου είναι πως το πρόβλημα είναι μικρότερο από την έκταση που πήρε. Ο Βαρδινογιάννης θα αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ και την αποζημίωση στον ΆΚΤΩΡ. Θα αναλάβω εγώ προσωπικά να το λύσω. Πρέπει να το λύσουμε επί τόπου. Η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στο να πεθάνει».

Ο κόσμος είναι αρωγός, δεν μπορεί να πληρώσει τη ΓΗΠΕΛ...

Γιάννης Αλαφούζος: «Σας εξήγησα, αναλαμβάνει ο Βαρδινογιάννης τις ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ και περαιτέρω, εγώ προσωπικά οτιδήποτε άλλο συμβεί. Τι άλλο να κάνω;».

Τι θα πει αναλαμβάνω να λύσω το γηπεδικό;

1) Εξασφαλίζω από τον Βαρδινογιάννη τις 800.000 ευρώ που οφείλονται στον ΑΚΤΩΡΑ.
2) Εξασφαλίζω πως δεν θα χρειαστεί η ΠΑΕ να πληρώσει ποτέ τη ρήτρα των δύο εκατ. ευρώ αν δεν προχωρήσει το πρότζεκτ.
3) Αναλαμβάνω ή ζητάω από τον Τζίγγερ να αναλάβει τις πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ προς την εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.
4) Προχωράω την λογοδοσία της ΓΗΠΕΛ, για την οποία υπάρχει και σχετική απόφαση από τον περασμένο Μάρτιο!
5) Ενεργοποιώ την αγωγή στον Δήμο Αθηναίων, ύψους 26 εκατ. ευρώ, η οποία εκτός από τα πιθανά οικονομικά οφέλη, ίσως αποτελέσει σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο σε άλλες υποθέσεις με τo δήμο.

Ή τουλάχιστον βγαίνω δημόσια και λέω γιατί δεν έχω κάνει τίποτα από τα παραπάνω...

Όταν και εάν ξεκαθαρίσει το τοπίο του γηπεδικού, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για να «μετρηθούν» οι Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες με διάθεση να βοηθήσουν το Τριφύλλι.

Scripta Manent
Keywords
Τυχαία Θέματα