Στο μυαλό ενός… συνομωσιολόγου

Το «πώς» και ποιοι έβαλαν τις βάσεις για τη διάλυση του Παναθηναϊκού έχει αναλυθεί στο GreenZone πολλάκις. Η ουσία όμως κρύβεται στο «γιατί»…

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το «γιατί».

Από τους εξωτερικούς εχθρούς (Ολυμπιακός, ΚΕΔ,
ΕΠΟ, σχεδόν όλα τα Media) είναι πάνω κάτω γνωστοί οι λόγοι. Βρίσκουν και τα κάνουν. Με μεγάλη τους ικανοποίηση μάλιστα. Ανοιχτές πόρτες βρήκαν και μπήκαν. Βγάζουν όλο τους τα απωθημένα, βιάζονταν την κοινή λογική καθημερινά και ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια ηθικής και αθλητικών ιδεωδών.

Ο διάολος ο μεγάλος όμως βρίσκεται μέσα στον Παναθηναϊκό. Όσα αντιμετωπίζει σήμερα ο Σύλλογος, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση (όχι φυσικά στη χειρότερη της ιστορίας του, όπως ονειρεύονται γνωστοί αυλικοί για δικούς τους λόγους), είναι απόρροια του πολέμου που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του. Είναι αποτέλεσμα συνεχόμενου σαμποτάζ, αγωνιστικού και οικονομικού, με τρόπους που μόνο σατανικά μυαλά θα μπορούσαν να συλλάβουν

Τα «πώς» τα έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές («παρκάρισμα» μετοχών, αραβικό ρεζίλεμα, μη ανάληψη ευθυνών της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ για Διπλή Ανάπλαση, συνεχόμενα μπλοκαρίσματα σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, πτώση διοίκησης με το «πραξικόπημα» των τριών, υπέρογκα συμβόλαια ποδοσφαιριστών).

Τα «γιατί» είναι κάπως δυσκολότερο να τα μελετήσουμε. Εδώ όμως είναι που κρύβεται όλη η ουσία. Είναι δεδομένο πως το περιβάλλον Βαρδινογιάννη με πολύ προσεχτικές κινήσεις τοποθέτησε βόμβες στον Παναθηναϊκό. Άλλες έχουν εκραγεί και βλέπουμε σήμερα τα συντρίμμια. Άλλες δεν έχουν, δυστυχώς, ακόμα εκραγεί.

Το εξωφρενικό είναι πως πλέον ο Τζίγγερ απολαμβάνει από τη θέση του στο ΟΑΚΑ, στο οποίο έχει επιστρέψει, τη διάλυση της ομάδας. Απολαμβάνει το έργο του και τρίβει τα χέρια του, καθώς όλο το πλάνο δουλεύει ρολόι.

Γιατί όμως τόσο μίσος; Και είναι πράγματι μίσος; Μήπως κρύβεται τίποτα πιο βαθύ;

Μιλώντας με αρκετούς Παναθηναϊκούς και διαβάζοντας σχόλια και άρθρα σε ιστοσελίδες, αντιλαμβανόμαστε πως στο «γιατί» υπάρχει μία σύγχυση. Προφανώς γιατί για να βρει κανείς τις απαντήσεις, πρέπει να εισχωρήσει στο μυαλό προσώπων με σκέψη διεστραμμένη.

Ορισμένα από τα σενάρια που ανταλλάσσουν στις απόψεις τους φίλαθλοι του Τριφυλλιού είναι τα ακόλουθα:

1) Η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει εκδίκηση

Η αντίδραση 40.000 αγανακτισμένων φιλάθλων όλων των ηλικιών που έβγαλαν το 2008 στη σέντρα τις τακτικές της τότε ιδιοκτήτριας οικογένειας, πληρώνεται μόνο με «αίμα». Πληρώνεται με πόνο. Πληρώνεται με μία ομάδα στημένη από παντού, διαλυμένη, να χαροπαλεύει, με προπονητή κάποιον Έλληνα που θα δίνει και αυτός τις μάχες του, με τον Ολυμπιακό να οργανώνει την εξάπλωσή του στην Αθήνα και το κερασάκι στην τούρτα… με μπουλντόζες να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έτοιμες να διαπράξουν το μεγαλύτερο Παναθηναϊκό έγκλημα όλων των εποχών.

2) Όλα γίνονται για το γήπεδο

Keywords
Τυχαία Θέματα