Στον... Κουβά ο Ολυμπιακός το 1971 (vid)

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι μετά το έπος του Γουέμπλεϊ είχε χρώμα πράσινο. Δείτε στο βίντεο τα γκολ των Αντωνιάδη και Κουβά κατά του Ολυμπιακού…
Μετά τη θρυλική πορεία του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ, οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει κατακόρυφα το κίνητρο για τους εγχώριους αντιπάλους τους, που όλοι επιθυμούσαν να τον κερδίσουν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό.

Το
πρώτο μεγάλο ντέρμπι μετά την ανεπανάληπτη βραδιά της 2ας Ιουνίου 1971, ήρθε στις 10 Οκτωβρίου 1971.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο ΟΣΦΠ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Καραβίτη στο 19', ενώ στο β' ημίχρονο ο Αντώνης Αντωνιάδης με δύο προσωπικά γκολ ανέτρεψε το σκηνικό (59', 65'). Ισοφάρισε ο Παμπουλής στο 69' και το τελικό σκορ έγραψε ο Σάκης Κουβάς στο 78'.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Δομάζος, Κουβάς, Αντωνιάδης, Φυλακούρης (55' Δημητρίου).

Η σούπερ επίθεση του Πούσκας και το ασημένιο παπούτσι του Αντωνιάδη

Ο Φέρεντς Πούσκας είχε χάσει το πρωτάθλημα την χρονιά του ευρωπαϊκού θριάμβου. Συνεπώς την περίοδο 1971-72 στόχος ήταν η κατάκτηση του εγχώριου τίτλου. Για να τα καταφέρει έφτιαξε μία άκρως επιθετική ομάδα που πέτυχε συνολικά 89 τέρματα σε 34 ματς.

Σε συνδυασμό με την σφιχτή άμυνα που είχε χτίσει ο «Πάντσο» (δέχτηκαν 23 τέρματα οι «πράσινοι»), ο Παναθηναϊκός επανήλθε στη φυσική του θέση, στην κορυφή.

Αναμφισβήτητα, το μεγάλο όπλο του Μαγυαρού τεχνικού ήταν ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος διένυε μία «δαιμονισμένη» χρονιά. Ο «ψηλός» πέτυχε τη σεζόν 1971-72 39 γκολ και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της Ευρώπης, κάτω από τους σπουδαίο Γερμανό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ, που σκόραρε 40 φορές.

Δείτε ορισμένες φάσεις από το ματς:
Keywords
Αναζητήσεις
παο ολυμπιακος βολου 1971
Τυχαία Θέματα