Τα αντι-Παναθηναϊκά πανηγύρια

Δεν έρχεται ο Τζιμπρίλ Σισέ και ξεσαλώνουν με τρελά πανηγύρια! Μόνο στον Παναθηναϊκό συμβαίνουν αυτά τα ευτράπελα! Υπήρξε, ωστόσο, και λάθος επικοινωνιακός χειρισμός από πλευράς Τριφυλλιού...Η ίδια ακριβώς χαρά που έβγαζε το αντι-Παναθηναϊκό «παρεάκι» για τη φυγή Σισέ το 2011, είναι έκδηλη και τώρα που έγινε γνωστό πως δεν επιστρέψει ο Γάλλος «κίλερ» στο Τριφύλλι!
Τέτοιος πανικός, τέτοια πρεμούρα, τόσο μεγάλο άγχος τους έπιασε με την υπόθεση της επιστροφής του Τζιμπρίλ Σισέ που σήμερα που ναυάγησε η μεταγραφή, ξεσπούν σε χορούς και ξέφρενα πανηγύρια.

Είναι οι ίδιοι ακριβώς που ξεσηκώνονται
και χαλούν τον κόσμο όταν η κουβέντα πηγαίνει στον Λουκά Βύντρα και στο συμβόλαιό του. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν... νίκη τους το γεγονός ότι δεν θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Σισέ. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους «ερυθρόλευκους» αντικειμενικούς. Για αυτούς μέχρι ενός βαθμού το καταλαβαίνουμε. Συμφέροντα Ολυμπιακού και ενίοτε... Βαρδινογιάννη εξυπηρετούν μια ζωή. Το εξωφρενικό είναι πως για τη μη μεταγραφή του Σισέ πανηγυρίζουν οι δήθεν Παναθηναϊκοί.

Αν θέλει κάποιος να αναζητήσει το κέρδος από το «ναυάγιο» της υπόθεσης Σισέ, είναι ότι ξεγυμνώθηκε εντελώς το «παρεάκι» μέσα από τον πανικό του. Βγήκαν στη σέντρα. Και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει πως το μόνο που επιθυμούν είναι να βλέπουν έναν μίζερο Παναθηναϊκό, όπως την «μαύρη» τετραετία 2004-08. Θέλουν τον Παναθηναϊκό του Τοτσέ και του Βύντρα, ώστε να γκρινιάζουν μετά από στραβά αποτελέσματα, να τσουβαλιάζουν καταστάσεις, να νοσταλγούν παλαιότερα «καθεστώτα», να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να βιάζουν τη λογική.

Και αν απορεί κανείς για τους λόγους που το «παρεάκι» αγχώθηκε και πανικοβλήθηκε είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού βρέθηκε κοντά στο να κάνει ένα «μπαμ» μεγατόνων. Ενάντια στην σκληρή οικονομική πραγματικότητα - κληρονομιά των διοικήσεων που όρισε η οικογένεια - προσπάθησε να φέρει έναν ποδοσφαιριστή που θα βοηθούσε άμεσα αγωνιστικά, που θα συσπείρωνε τον κόσμο, που θα γέμιζε τις κερκίδες, που θα μοίραζε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους Παναθηναϊκούς.

Και εδώ υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο κέρδος. Μπορεί να μην επανήλθε στο Τριφύλλι ένας παίκτης επιπέδου Σισέ, ωστόσο φάνηκε η διάθεση των μετόχων και της διοίκησης να κινηθούν για τέτοιας εμβέλειας ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα σημάδι ότι κινούνται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση!

Πάμε τώρα στα αρνητικά. Είναι γεγονός ότι έγιναν τεράστια επικοινωνιακά λάθη. Οταν κι οι πέτρες γνωρίζουτν ότι ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δημοσιογράφων, εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών, γνωστών εμπόρων ελπίδας, «στημένων» σχολιαστών ιστοσελίδων, έχει «στην μπούκα» κάθε τι υγιές Παναθηναϊκό, τότε θα έπρεπε να επικρατεί περισσότερη σύνεση. Να βγαίνει προς τα έξω ένα μήνυμα του τύπου «κρατάμε μικρό καλάθι» ή ακόμη και να τηρηθεί «σιγή ασυρμάτου».

Η διοίκηση της ΠΑΕ έπεσε στην παγίδα. Δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους φιλάθλους των οποίων η ήδη πεσμένη ψυχολογία, μετά το «ναυάγιο» της (μη) μεταγραφής Σισέ καταρρακώθηκε, καθώς είχε πιστέψει στην επιστροφή του Γάλλου.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου δημόσια έλεγε (δύο φορές μάλιστα) πως τα πάντα εξελίσσονται θετικά, ενώ από την ΠΑΕ διέρρεε μία αισιοδοξία που έπρεπε να αποφευχθεί. Αν το πάθημα γίνει μάθημα, θα το γνωρίζουμε την επόμενη φορά που θα υπάρξει (αν υπάρξει) ανάλογη περίπτωση.

Ανεξάρτητα απ' την έκβαση της υπόθεσης Σισέ, η διοίκηση Αλαφούζου οφείλει να παραμείνει πιστή στο πλάνο που λέει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή.
Keywords
Τυχαία Θέματα