Τελευταίος και καταϊδρωμένος (μέρος τρίτο)

O Σκορπιός χτυπάει ξανά και παρουσιάζει άλλο ένα θρυλικό επίτευγμα: Η μεγαλύτερη διαφορά πόντων ελληνικής ομάδας σε εντός έδρας ματς και τελευταία θέση στον όμιλο προτελευταία αγωνιστική της ίδιας περιόδου...
Νομίζετε ότι οι τελευταίες θέσεις περιορίστηκαν μόνο εντός συνόρων; (Διαβάστε εδώ περισσότερα)
'Οτι η Ευρώπη δεν θα γευόταν την χαρά να βλέπει την κατάλληλη ομάδα, στην κατάλληλη θέση; Ας θυμηθούμε άλλη μια τελευταία θέση για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό, αυτή την φορά, επίπεδο.

Ευρωλίγκα 2004-05

Ο
ΟΣΦΠ με Οβτσίνα,Ζορόσκι, Βούκσεβιτς, Τόμιτς, Καλαμπόκη, Ποστέλ, Σκλάβο, Κορωνιό, Αγαδάκο θα γνωρίσει καταρχήν την συντριβή εντός έδρας με 59-110 από την Εφές Πίλσεν. Η μεγαλύτερη διαφορά που έχει δεχτεί ποτέ ελληνική ομάδα, εντός έδρας στην ευρωλίγκα.

51 πόντοι, οι οποίοι δεν προήλθαν από την Dream Team, αλλά από τον Πρκάτσιν, τον Σόλομον, τον Ντόμερκαντ και τον Αρσλάν. Από αρκετούς παίκτες που πέρασαν αργότερα και από την Ελλάδα, χωρίς να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο.

Η ήττα αυτή, σε συνδυασμό με μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, θα φέρει τον Ολυμπιακό ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ την 11η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων. Με αντιπάλους την Μπολόνια, την Εφές Πίλσεν, την Τσιμπόνα, την Πρόκομ, την Παρτίζαν και την αδύναμη Ρεάλ, οι Πειραιώτες θα καταφέρουν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να σώσουν την παρτίδα τερματίζοντας ηρωικά ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ την 14η και τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα είχαν και τον αρνητικότερο συντελεστή πόντων από τις 8 ομάδες του ομίλου (-127). Η τελευταία του ομίλου Παρτιζάν είχε -116!

Για την ιστορία, να προσθέσουμε πως καμία από τις ομάδες που είχε στον όμιλό του δεν έφτασε στο Final 4. Εκεί πήγε ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ , η Μακάμπι και η Ταού. Ο Παναθηναϊκός στον όμιλό του είχε την ΤΣΚΑ από την οποία γνώρισε 2 ήττες. Στο Final 4 πήρε την εκδίκησή του στον μικρό τελικό με 91-94, ύστερα από δύο παρατάσεις, με τον Μαικ Μπατίστ να κάνει τότε το καλύτερο του παιχνίδι με το Τριφύλλι, πετυχαίνοντας 28 πόντους.

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα