Το «συμβόλαιο τιμής» που ποτέ δεν τιμήθηκε

Το GreenZone παρουσιάζει και σχολιάζει τις έξι υποσχέσεις που είχε δώσει πριν 33 χρόνια η διοίκησης της νεοσύστατης τότε ΠΑΕ...
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κλείνει σήμερα 33 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η στιγμή της αποχώρησής τους πλησιάζει (τουλάχιστον όσον αφορά το μετοχολόγιο) και μαζί έφτασε και η πικρή ώρα του απολογισμού.

Το GreenZone.gr αναδύει στην επιφάνεια την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,
μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 19ης Ιουλίου 1979, στην οποία καταγράφονται οι νέοι στόχοι του Συλλόγου.

«Σαν μία υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής», γράφει στην ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ένα συμβόλαιο τιμής που η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν τίμησε ποτέ. Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πιο πρόσφατες.
«Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της υπό σύστασης ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασής του, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να απευθυνθεί όχι μόνο στους μετόχους, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του, που τόσο συγκινητικά προστρέξανε στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ΜΕΓΑΛΟΥ Παναθηναϊκού.

Θεωρήσαμε αναγκαίο, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κάνουμε γνωστές σε όλο το φίλαθλο κόσμο τις προθέσεις μας που είναι “σαν μία υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής”. Και για να μην μακρηγορούμε, πρέπει να πούμε, με όλη τη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε, ότι σκοπός και στόχος μας είναι:

α) Η αναβίωση του Παναθηναϊκού των 70 χρόνων. Και όχι μόνο αυτό, η δημιουργία, παράλληλα, ενός νέου πανίσχυρου ποδοσφαιρικού οργανισμού, ικανού για νέα, σπουδαία επιτεύγματα και επανάληψη νέων “Γουέμπλεϊ”. Θέλουμε να πούμε σε όλους, τους αμέτρητους φίλους του Παναθηναϊκου, πως επιδίωξή μας είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, αλλά και η σε βάθος καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού, επειδή πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη, είναι επιτακτική ανάγκη η συνύπαρξη αυτών των δύο αρχών.
Σημείωση GreenZone: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει σε νέο Γουεμπλεΐ, έφτασε όμως κοντά τέσσερις χρονιές. Οι ομάδες αυτές δεν ενισχύθηκαν για να γίνει η υπέρβαση. Αντιθέτως, με αποκορύφωμα τις πιο πρόσφατες του 21ου αιώνα, πολεμήθηκαν και διαλύθηκαν με άκομψο τρόπο. Όσον αφορά την «καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητισμού», απλώς να σημειώσουμε πως η ΠΑΕ χρωστάει ακόμα και σήμερα χρήματα στον Ερασιτέχνη που είναι υπό κατάρρευση. Νοπές είναι ακόμα οι μνήμες της διαμάχης Βαρδινογιάννηδων - Γιαννακοπούλων, για το ίδιο ζήτημα, με αποτέλεσμα να φτάσουν μισό βήμα από τα δικαστήρια.
β) Σκοπεύουμε να διαχειριστούμε τα χρήματα του κόσμου του Παναθηναϊκού, είτε είναι εισιτήριο είτε μετοχές, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα προχωρήσουμε με σύνεση πάντα και προγραμματισμό και ποτέ αυτοσχεδιάζοντας γιατί επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Παναθηναϊκό όχι μόνο για άλλα 70 χρόνια, αλλά πολύ περισσότερα.

Σημείωση GreenZone: Ο Πα
Keywords
Τυχαία Θέματα