Το τυράκι της Παιανίας και μια ιστορία που θυμίζει… Βύντρα!

Την «υπόθεση Βύντρα» θυμίζουν οι χειρισμοί της διοίκησης για την Παιανία, με τον κίνδυνο να στοχοποιηθούν (ξανά) οι οπαδοί να είναι ορατός...Γράφει ο Green Finger

Η παραμονή ή όχι στην Παιανία είναι καθαρά θέμα της διοίκησης Αλαφούζου και του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη και φυσικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Κανενός άλλου...

Διότι με όσα έχουν δει τα ματάκια μας, τον τελευταίο καιρό, μοιάζει με ένα ακόμη… τυράκι προς τον κόσμο της ομάδας και ειδικά τους οργανωμένους.

Τι θέλω να πω;

Στην
υπόθεση Βύντρα συνέβησαν κάποια παράδοξα πράγματα.

Η διοίκηση Αλαφούζου έβγαλε άγαρμπα, μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, ότι ο Βύντρα «τελειώνει», γιατί η απόδοση του ήταν περίεργη. Την επομένη αυτό το σενάριο έγινε «γραμμή» της ΠΑΕ…

Όσα συνέβησαν με τον Ρότσα, αλλά και τον Φάμπρι (ο πρώτος φαγώθηκε επειδή στήριξε τον Βύντρα και ο δεύτερος προσελήφθη για να… στηρίξει τον Βύντρα), εμένα προσωπικά μου προκαλούν μεγάλες απορίες και ερωτηματικά…

Στο τέλος ο Βύντρα τα πήρε όλα και έφυγε (περσινά, φετινά και μέρος της επόμενης σεζόν!!!) και ο Αλαφούζος έριξε εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στον κόσμο για την αποπομπή του παίκτη!

«Άλλωστε κανένας από εμάς δεν έχει αμφισβητήσει την αξία ή την ηθική του Βύντρα. Άλλα είναι τα προβλήματα που υπήρχαν με τον ποδοσφαιριστή και τα γνωρίζετε όλοι».
Και εγώ που είμαι απ’ έξω ρωτάω το εξής: «Εάν δεν έβγαζε στη… σέντρα η διοίκηση τον Βύντρα, ο κόσμος θα τον έβριζε και θα ζητούσε με πανό να φύγει;»

Διότι πριν από το ματς με τη Βέροια, ο Βύντρα ήταν και πάλι από τους χειρότερους, υπήρχε και πάλι μία μερίδα φιλάθλων που δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει (όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για τους εξωφρενικούς μισθούς του, καθώς και γιατί τον είχε συνδέσει με τον Τζίγγερ), όμως ούτε πανό είχε σηκωθεί, ούτε γιούχες προς αυτόν ακούγονταν, ούτε πολεμικό κλίμα υπήρχε αντίστοιχο με αυτό του ματς με τον Πανθρακικό (όσο ο πρόεδρος απουσίαζε στην Αμερική)...

Οπότε;

Πάμε τώρα στην Παιανία. Γιατί σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση…

Από τη διοίκηση βγήκε προς τα έξω ότι υπάρχει συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την Παιανία. Μάλιστα κάποιοι επιμένουν ότι έγινε και ραντεβού το πρωινό της Τρίτης…

Πριν στεγνώσει το μελάνι, η πλευρά του Τζίγκερ άρχισε να διαψεύδει την πληροφορία και τελικά έσκασε και η δήλωση του πρώην μεγαλομετόχου μέσω διαρροής: «Όταν οι καλές προθέσεις ερμηνεύονται ως συμφωνίες, η κατάληξη μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που ο καθένας υπολογίζει».

Η ιστορία αρχίζει και θυμίζει Ρότσα – Φάμπρι… Η δεξιά δεν ξέρει τι ποιεί η αριστερά!

Η ιστορία μοιάζει με… τυράκι. Να παρέμβουν και πάλι οι φίλαθλοι, να ταχθούν κατά της Παιανίας και η διοίκηση Αλαφούζου να τους ρίξει και πάλι την ευθύνη για τυχόν αποχώρηση του Παναθηναϊκού.

Μα, θα μου πει κανείς, μέχρι εδώ πιο είναι το πρόβλημα, αφού φεύγοντας από την Παιανία, ο Παναθηναϊκός θα απεμπλακεί -μέχρι ενός βαθμού- από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Θα συμφωνήσω, μαζί σας.

Αυτό θα πρέπει να συμβεί, εάν η συνέχεια είναι… νορμάλ.

Διότι ποιος μου λέει ότι η διοίκηση στη συνέχεια θ’ αναζητήσει και θα βρει αθλητικό κέντρο;

Θα μου πείτε αυτό είναι το λογικό…

Λογικό όμως ήταν να «καθαρίσει» και το θέμα του γηπέδου, τις οφειλές και τις ρήτρες στον Μπόμπολα, τον Βωβό και τον Δήμο Αθηναίων, τη λογοδοσία της ΓΗΠΕΛ, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έκανε.

Διότι εάν φύγει από την Παιανία και συμφωνήσει να πάει σε άλλο αθλητικό κέντρο (Απήλιον»), ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Εάν όμως για τους δικούς της λόγους, η διοίκηση δεν συμφωνήσει, τότε τι γίνεται;

Ο Παναθηναϊκός θα περιφέρεται για να βρει στέγη και κάποιοι θα μνημονεύουν τις ημέρες της «σιγουριάς» της Παιανίας ως… ημέρες της απόλυτης νοικοκυροσύνης, με την ευθύνη για την κατάσταση αυτή να πέφτει (με τη βοήθεια, πάντα, των media) πού άλλου… στους οργανωμένους οπαδούς.

Λοιπόν όλα αυτά βλέπω εγώ και γι’ αυτό, λέω, προσοχή στα τυράκια!
Keywords
Τυχαία Θέματα