Τρελαίνουν, σαρώνουν, πορώνουν!

Σαρωτική για ένα ακόμα Σάββατο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κέρδισε με 85-54 τον Ολυμπιακό Βόλου στον Τάφο του Ινδού με εντυπωσιακή εμφάνιση και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Αθηναϊκό την ερχόμενη εβδομάδα...

Ο Παναθηναϊκός
υποδέχτηκε στον Τάφο του Ινδού τον Ολυμπιακό Βόλο, σε ένα ακόμα απολαυστικό Σάββατο για τους οπαδούς του Τριφυλλιού που κατέκλυσαν τη Λεωφόρο για το καθιερωμένο πάρτι τους. Το Τριφύλλι με χαρακτηριστική ευκολία επιβλήθηκε με το εμφατικό 85-54 και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Αθηναϊκό.

Η ομάδα του Βόλου ήρθε στην Αθήνα με μία σημαντική απουσία, την τραυματία Νίκη Ζέρβα. Το Τριφύλλι τίμησε πριν από τον αγώνα τη Δήμητρα Χαβαλέ για την προσφορά της στην ομάδα, όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρσι.

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Δίελα, Σλούκα και Ντέλβα, ενώ η ομάδα του Βόλου με τις Χαβαλέ, Σαρακατσάνη, Σουλτάνη, Ζήτη και Κυριατζίδου.

Με κινητήριο άξονα τη Ντέλβα η οποία σκόραρε και κέρδιζε φάουλ κάτω από το καλάθι, το Τριφύλλι βρέθηκε γρήγορα μπροστά στο σκορ με 8-2. Με δύο τρίποντα από τη Σαρακατσάνη και τη Σουλτάνη ο Βόλος εξανέμισε τη διαφορά σε 10-8. Με ένα πολύ ωραίο ντράιβ από την Καλέντζου και ένα τρίποντο από το Μοσχοπούλου, η οποία στο μεταξύ είχε περάσει στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έκανε το 15-8. Η τελευταία αύξησε τη συγκομιδή της κερδίζοντας φάουλ και πετυχαίνοντας και τις δύο βολές.

Με τις γκαρντ του Παναθηναϊκού να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ, η ομάδα της Σαμαντούρα πάτησε γκάζι και το α΄δεκάλεπτο έληξε με 23-12. Για να συμβεί αυτό, η Καλέντζου πέτυχε δύο βολές σε κερδισμένο φάουλ και καλάθι με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, ενώ η εξαιρετική αμυντικά Μαγκλάρα σημείωσε το πρώτο της δίποντο στο ματς.

Με κεκτημένη ταχύτητα, η Καλέντζου πέτυχε στις αρχές του β΄δεκαλέπτου τρίποντο, ενώ η προπονήτρια του Παναθηναϊκού έβαλε στο παρκέ τις Βλάνη και Θεολόγου, Η τελευταία μάλιστα απάντησε στο τρίποντο της Κυριατζίδου σημειώνοντας καλάθι και φάουλ, κάνοντας το 29-15. Η Σαμαντούρα έβαλε και μικρή Κόνιαλη στο παιχνίδι, την ώρα που η Θεολόγου συνέχιζε το σερί της με ακόμα δύο εύστοχες βολές και καλάθι, μετά από εκπληκτική ασίστ από τη Βλάνη.

Η Κόνιαλη έβαλε κι αυτή το όνομά της στον πίνακα των σκόρερ με δύο καλάθια, ενώ μπήκαν στο παιχνίδι και οι Κωτούλα και Χρονοπούλου. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς, έχοντας ώριμες επιλογές στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ψηλής στον Ολυμπιακό Βόλου. Την ίδια ώρα, η πιεστική άμυνα του Τριφυλλιού είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει καλάθι και φάουλ η Καλέντζου, η οποία με εκπληκτική ασίστ έδωσε έτοιμο καλάθι και στη Χρονοπούλου. Η τελευταία, μετά από ασίστ της Κόνιαλη έγραψε το 47-25, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Σιαμαντούρα μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ξεκουράζοντας βασικές παίκτριες, ενώ από το Βόλο η φιλότιμη Κυριατζίδου έδειχνε απελπιστικά μόνη.

Στο γ΄δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατέβηκ
Keywords
Τυχαία Θέματα