Αήττητοι στα ΨΕΜΑΤΑ και στην παραχάραξη της ιστορίας

Το ΦΩΣ και ο Μανώλης Γαβαθιώτης διαστρεβλώνουν, με ξεδιάντροπα ψεύδη, την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. To GreenZone επαναφέρει την τάξη! Έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο... μετράνε στον Πειραιά. Ο Μανώλης Γαβαθιώτης δημοσίευσε ένα άρθρο γεμάτο ψεύδη, προσπαθώντας να πείσει τον (περήφανο) λαό του Ολυμπιακού πως η ομάδα τους έχει κατακτήσει έξι αήττητα πρωταθλήματα.

«Έξι πρωταθλήματα αήττητος έχει κατακτήσει
ο Ολυμπιακός, έναντι ενός του ΠΑΟ στην περίοδο 1963-1964. Πώς παραχαράσσεται βάναυσα η αληθινή ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», γράφει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα ΦΩΣ και το GreenZone βάζει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς με την Ιστορία είναι συνετό να μην παίζει κανείς!

Πρώτα απ’ όλα, τα… αήττητα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, στα οποία αναφέρεται ο -σύμφωνα με τα γραπτά του- ρατσιστής δημοσιογράφος, είναι "προ Α’ Εθνικής κατηγορίας" τίτλοι. Δηλαδή διοργανώσεις τις οποίες κατακτούσε η ομάδα του Πειραιά δίνοντας παιχνίδια μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών.

Για να γίνει πιο αντιληπτός ο... βαθμός δυσκολίας, ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει αυτά τα έξι αήττητα πρωταθλήματα έδωσε συνολικά 44 αγώνες, όταν ο Παναθηναϊκός μόνο το 1963-64 δεν έχασε σε τριάντα συνεχόμενα ματς!

Δεύτερον, το 1964 που πέτυχε τον μοναδικό στα ποδοσφαιρικά χρονικά ΑΘΛΟ του ο μεγαλύτερος και πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος, ο αθλητικός Τύπος το θεώρησε ως το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα ελληνικής ομάδας. Βέβαια τότε προφανώς και δεν υπήρχαν παραχαράκτες της ιστορίας όπως οι κάθε λογής «Γαβαθιώτηδες» και «Πρωταθλητές» που πωλούν... σανό (διαβάστε περισσότερα εδώ)!

Αν οι εκφραστές των non paper του Ολυμπιακού επιθυμούν εν έτει 2013 να αλλάξουν την ιστορία, η οποία φαίνεται ότι τους ενοχλεί περισσότερο από όσο φανταζόμασταν, δικαίωμά τους. Μπορούν μάλιστα να πανηγυρίζουν την παραχαραγμένη ιστορία μόνοι τους.

ΩΣΤΟΣΟ…

Αν θέλουν να πιστεύουν πως πρέπει να συνυπολογίζονται και τα πρωταθλήματα πριν την Α’ Εθνική κατηγορία στα αήττητα, τότε θα χρειαστεί να δεχτούν πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει μόνο ένα, όπως ψευδώς γράφουν, αλλά και αυτός έξι!

Με την «ολυμπιακή» λογική ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει άλλα πέντε αήττητα πρωταθλήματα, πλην του ΕΠΟΥΣ του 1964:

Αήττητο είναι το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1909Αήττητο είναι το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1921Αήττητο είναι το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1922
Και φυσικά…

Αήττητο είναι το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1930, στο οποίο οι «πράσινοι» συνέτριψαν τον Ολυμπιακό με το αξεπέραστο 8-2.
Ακόμα:

Αήττητο είναι το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1953
* Υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι αήττητο και το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1915, για το οποίο απουσιάζουν οι πρωτογενείς πηγές.
Keywords
Αναζητήσεις
αηττητο πρωταθλημα ολυμπιακος, τα αηττητα πρωταθληματα του ολυμπιακου
Τυχαία Θέματα