Βροντάκηδες και Γιαννακόπουλοι - Φουρτουνάκηδες και Βαρδινογιάννηδες

Ταξίδι στον χρόνο, πέντε χρόνια πίσω, όταν Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είχαν ανοιχτή διαμάχη με το Γιάννη Βαρδινογιάννη...
«Οι μετοχές της ΠΑΕ στον ερασιτέχνη» είναι η νέα πρόταση του 2012 και το Greenzone θυμάται πως πριν από 5 χρόνο ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και η «μάνα του
λόχου» είχαν βρεθεί μία ανάσα από τα δικαστήρια.

Με αφορμή έρευνα της ιστοσελίδας Panathinaikoskosmos.gr φέρνουμε κατά νου όσα είχαν συμβεί προ πενταετίας ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικογένειες του Τριφυλλιού.

Γιαννακόπουλοι και Βαρδινογιάννηδες, όπως… Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες. Τι κοινό έχουν οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού με τις γνωστές οικογένειες της ελληνικής ταινίας; Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε δύο «φαμίλιες» που ήταν στα μαχαίρια, αλλά τελικά επικράτησε η αγάπη και υπήρχε happy end με γάμο.

Η ιστορία ξεκινάει από το μακρινό 1979.

«Εντελώς πραξικοπηματικά δόθηκε το 51% των μετοχών της ΠΑΕ στον κ. Βαρδινογιάννη και εμείς που κάναμε τόσους κόπους και θυσίες μείναμε απ' έξω», έλεγε στις 19 Ιουλίου 1979 ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όταν απογοητευμένος είδε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να καταλήγει με το πλειοψηφικό πακέτο του Παναθηναϊκού.

Για δύο δεκαετίες οι δύο οικογένειες ήταν στα «μαχαίρια». Από τη μία το «Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται» του Τζίγγερ. Από την άλλη το «Παύλο Θεέ» που ποτέ δεν διέψευσε ο Γιαννακόπουλος.

Το 2008 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έλεγε:

«Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Συντηρείται όμως ένα σενάριο ότι, πωλείται ή όχι, υπάρχουν αγοραστές. Όποιος συντηρεί τέτοιο σενάριο το κάνει με έναν σκοπό. Να δημιουργεί πρόβλημα στον Παναθηναϊκό και να συντηρεί σενάρια είτε γύρω από το όνομά του για άλλους λόγους ή για να φέρνει μια αστάθεια. Τελεία και παύλα, δεν θέλω να το ξανασυζητήσουμε».

Πόσο επίκαιρα λόγια! Ο ίδιος ο Τζίγγερ λέει πως όταν συντηρούνται σενάρια «ψεύτικων αγοραστών», όπως οι Άραβες του 2011-2012 για παράδειγμα, τότε δημιουργούνται προβλήματα στον σύλλογο και επικρατεί αστάθεια. Δυστυχώς για τον ίδιο, τα γραπτά μένουν και η ιστορία κύκλους κάνει.

«Πώς να πάρω ένα μαγαζί όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το πουλά;» τόνιζε στις 12 Οκτωβρίου 2007 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Από την άλλη, βέβαια, έφτασε η στιγμή που το «μαγαζί» όχι απλώς πουλιόταν αλλά χαριζόταν. Τότε ο πρόεδρος της ΚΑΕ δεν σκέφτηκε καν να το αγοράσει, απλώς πολέμησε όσους θέλησαν να το αποκτήσουν. Είτε μέσω δηλώσεων για Τιτανικούς, είτε μέσω της εφημερίδας του ανηψιού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Το 2007 η κόντρα ανάμεσα στις δύο οικογένειες δεν έμεινε στα πλαίσια μερικών δηλώσεων – σποντών. Σε Δ.Σ. του Α.Ο. Παναθηναϊκός, με την παρουσία του Τύπου, διατυπώθηκε για πρώτη φορά η κατηγορία πως η ΠΑΕ, μόνο από το ματς κόντρα στον ΟΣΦΠ, αφαίρεσε 100.000 ευρώ από το νόμιμο ποσοστό του Ερασιτέχνη με «λογιστικά τερτίπια».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε πως θα κινηθεί νομικά με μηνυτήρια αναφορά για να δεχτεί την απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

«Ο Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα