Νεκταρία Καραντζή - «Ύμνοι και Τραγούδια της Παναγιάς»

Αφιερωμένη στην Παναγία είναι η νέα δισκογραφική δουλειά της ψάλτριας και ερμηνεύτριας παραδοσιακής μουσικής, Νεκταρίας Καραντζή. Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, θα κυκλοφορήσει τις 12 Αυγούστου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ένα πρώτο δείγμα από το (στην πραγματικότητα) πληρέστερο ελληνικό, μουσικό έργο, αφιερωμένο στην Θεοτόκο, με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα που αναφέρονται
στην Παναγιά, υπό τον τίτλο Ύμνοι και Τραγούδια της Παναγιάς, ερμηνευμένα από τη Νεκταρία Καραντζή, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Το σύνολο του έργου θα εκδοθεί τμηματικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΜΥΕ, την 6η Ιουλίου 2012) από το Φθινόπωρο του 2012. Περιλαμβάνοντας συνολικά πάνω 70 μουσικά αρχεία (περίπου 30 παραδοσιακά τραγούδια και 40 βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους), όλα με θέμα την Παναγία, το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο, σε τέτοια έκταση και μοναδικό ολοκληρωμένο μουσικό έργο συλλογής ύμνων και τραγουδιών της Παναγιάς σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκταρία Καραντζή - Ύμνοι, Τραγούδια, Παναγιάς,nektaria karantzi - ymnoi, tragoudia, panagias