Preview: Metal Gear Rising Revengeance

Γυαλίζει, αστράφτει αλλά προσοχή γιατί κόβει…

Το Metal Gear Rising Revengeance, ως spin off τίτλος από το σύμπαν του Metal Gear μέχρι να καταλήξει στα χέρια της Platinum Games, υπεύθυνης για την ανάπτυξη του εξαιρετικού Vanquish, πέρασε από σαράντα κύματα καθώς πέρα από τα σύννεφα ακύρωσης του τίτλου άλλαξε μέχρι και όνομα. O Hideo Kojima

στα πλαίσια της ¨γκρίνιας¨ που τον έχει καταβάλει σε αυτήν την γενιά παιχνιδομηχανών θέλησε να δημιουργήσει ένα game με πρωταγωνιστή το cyborg(- ninja) Raiden και την κοφτερή του λεπίδα. Όλοι και όλα φταίγανε στον διάσημο δημιουργό και ενώ οι gamers αρχικά με την ανακοίνωση του τίτλου είχαν ενθουσιαστεί κατέληξε με όλα τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν(σαν μια δεύτερη ¨Λάμψη¨ του Φώσκολου) το ενδιαφέρον από το κοινό να εξασθενήσει και οι προσδοκίες να χτυπήσουν το πάτο του βαρελιού.

Έτσι μας συστήθηκε το ως Metal Gear Solid: Rising αρκετά πίσω στην E3 2010. Έως σήμερα ελάχιστα έχουν μείνει ίδια.

Το Metal Gear Rising Revengeance μας συστήνεται ξανά μέσα από το διαθέσιμο Demo που συμπεριλαμβάνεται εντός των εκδόσεων του παιχνιδιού Zone of the Enders HD Collection για τα Xbox 360 και Playstation 3 ενώ πολύ σύντομα, στα μέσα του Ιανουαρίου, όλοι χρήστες των PSN και Xbox Live θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εν λόγω Demo.

Με τον παραπάνω τρόπο μας συστήθηκε ως Metal Gear Rising Revengeance πια στη φετινή E3.

Το ξεκινήσαμε έχοντας ελάχιστες προσδοκίες αλλά η περιέργεια ήταν παρούσα όλο αυτό το διάστημα και παρά τη σχετικά μικρή διάρκεια του Demo κατάφερε να μας δώσει μία πολύ θετική εντύπωση. Πολλά πράγματα για το σενάριο του παιχνιδιού πέρα από την αντιμετώπιση κάποιων τρομοκρατών που διαθέτουν υψηλή τεχνολογία και δραστηριοποιούνται μεταξύ των άλλων στα βαλκάνια, δεν μπορούν να ειπωθούν γιατί πολύ απλά δεν αποκαλύπτονται. Παρόλα αυτά ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού ξεδιπλώνεται διάπλατα μπροστά στα μάτια μας και εντυπωσιάζει. Τα γραφικά του Metal Gear Rising Revengeance είναι πανέμορφα και γυαλιστερά ενώ σε γρήγορες μάχες με αρκετό κόσμο και ρομποτάκια να στριμώχνονται στην οθόνη μας δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα τύπου πτώσης framerate κ.λ.π. Το animation και οι λεπτομέρειες δε των χαρακτήρων είναι εξαιρετικές συγκαταλέγοντας τον συνολικό τεχνικό τομέα ανάμεσα στους καλύτερους που έχουμε αντικρύσει σε αυτή τη γενιά και αναμένουμε να δούμε πόσο ακόμα καλύτερο θα είναι το νέο Metal Gear Solid V.

Το αρχικό σύντομο tutorial μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα του gameplay ενώ με το σύστημα κλειδώματος στόχου η λεπίδα σας μπορεί να κάνει πραγματικό πάρτυ σε άψυχα ή έμψυχα αντικείμενα διαμελίζοντας τα σε δεκάδες κομμάτια και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως το συγκεκριμένο σύστημα gameplay λειτουργεί αρκετά καλά. Στα πλαίσια του εξαιρετικού τεχνικού τομέα μπορείτε να κόψετε τα πάντα, ό,τι βλέπετε και προεξέχει από τη γη ενώ πέρα από την κοφτερή λεπίδα του σπαθιού σας όμως μπορείτε να διαθέτετε ένα μικρό οπλοστάσιο από χειροβομβίδες μέχρι ρουκετοβόλα rpg.

Η επιρροή του Kojima είναι εμφανής καθώς φαίνεται ότι μέσα από το story του τίτλου θα υπάρχουν και διάφορα μηνύματα περί ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα σχετικά δίνοντας μία αρχική εντύπωση για τα σεναριακά μονοπάτια του παιχνιδιού.

Το Demo του Metal Gear Rising Revengeance κατάφερε να δημιουργήσει προσδοκίες καθώς θεωρούμε ότι πολλοί gamers σαν και του λόγου μας ίσως επιλέγαμε απλά να το προσπεράσουμε. Παρόλα αυτά αν είστε κάτοχοι του Zone of the Enders HD Collection σας προτρέπουμε να εγκαταστήσετε το Demo και να του ρίξετε μια ματιά ενώ οι υπόλοιποι δώστε του μια ευκαιρία όταν ανέβει στα PSN και Xbox Live.

Nα υπενθυμίσουμε ότι έχει γίνει γνωστή ήδη η συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού που μπορείτε να δείτε εδώ ενώ παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε σε gameplay video το σύνολο του Demo:

Το ανωτέρω Video δεν αποτελεί παραγωγή του Gameside.Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Preview: XBOX 360Είδος: ActionΚυκλοφορεί για: XBOX 360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2013Εκδότρια εταιρία: Konami Εταιρία ανάπτυξης: Platinum Games
Διάθεση για την Ελλάδα: Zegetron
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.konami.jp/mgr/

Preview: Metal Gear Rising Revengeance

Keywords
Τυχαία Θέματα