Preview: Pro Evolution Soccer 2013

Κάθε χρόνο και καλύτερα.

Θα το κάνει παράδοση. Η KONAMI, όπως και περσι, μας δίνει ένα demo πολύ νωρίς με μόνο σκοπό να δει τις εντυπώσεις των παικτών και να προχωρήσει στις ανάλογες βελτιώσεις και αλλαγές. Πριν ένα χρόνο, λοιπόν, οι γνώμες του κοινού δεν ήταν τόσο κολακευτικές, όταν δοκίμασαν το πρώτο demo. H εταιρία έλαβε το feedback, το χρησιμοποίησε και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε το καλύτερο next – gen Pro.

Φυσικά τα λάθη δεν έλειπαν αλλά οι διορθώσεις ήταν περισσότερες από κάθε χρονιά. Περνώντας στο σήμερα, το πρώτο demo του PES 2013 ήταν σαν το δεύτερο του 2012. Δεν βαρεθήκαμε ούτε στιγμή να παίζουμε και παρόλο τα όποια λάθη, πραγματικά, υπήρχε τεράστια βελτίωση. Το Pro Evolution Soccer 2013, λοιπόν, πατάει γερά στις βάσεις του προκάτοχού του και ”χτίζει” πάνω σε αυτό.

 

Ας αρχίσουμε από την μεγαλύτερη ίσως αλλαγή. Το PES Full – Controll. Το συγκεκριμένο feature σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε χειροκίνητες (manual) πάσες, σεντρες και σουτ, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξετε πριν αρχίσετε το παιχνίδι ανάμεσα σε manual και assisted, όπως στο Fifa (όποτε, κατά την διάρκεια του αγώνα, έχετε και τις 2 επιλογές στην διάθεσή σας). Τεράστια βελτίωση δείχνουν οι προωθημένες πάσες με αυτόν τον χειρισμό, αφού στην φετινή έκδοση μπορείτε να καθοδηγήσετε με το ειδικό βελάκι που βγαίνει στην οθόνη που ακριβώς θέλετε να καταλήξει η πάσα σας. Τα σουτ με manual χειρισμό, από την άλλη, θέλουν λίγο προπόνηση αλλά όταν μάθετε τον μηχανισμό θα βάλετε πολλά ωραία γκολ.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι το First touch controll. Εδώ παίζει ρόλο το πώς ο παίκτης θα δεχτεί την μπάλα (δύναμη, ύψος) και μπορεί από το πουθενά, με ένα ”άγγιγμα” της μπάλας να κάνει μια ωραία τρίπλα ή να βρεί χώρο για σουτ. Φαίνεται περίπλοκο αλλά στην πράξη δεν είναι καθόλου και θα το συνειδητοποιήσετε μόλις παίξετε το παιχνίδι.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες αλλαγές όπως η νέα σέντρα η οποία πραγματοποιείται πατώντας το R2 ή η δυνατότητα ντρίμπλας πάλι έχοντας πατημένο το R2.

Από το νέο Pro, φυσικά, δεν λείπουν και οι βελτιώσεις με πρώτη και καλύτερη την προσθήκη περισσότερων animations και την εξάλειψη των ρομποτικών κινήσεων που τόσα χρόνια ταλαιπώρησαν το Pro (και μαζί και τους fans του). Τα γραφικά, ακόμα και μέσω ενός demo, μήνες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, παραμένουν εκπληκτικά και πολύ ανώτερα από τον ανταγωνισμό. Οι τερματοφύλακες, επίσης, έχουν υποστεί μεγάλη βελτίωση και δεν τρώνε γελοία γκολ ούτε κάνουν ανόητες εξόδους, όπως συναίβαινε περσι.  Ξεχωριστή αναφορά δεν θα μπορούσε να μην γίνει και για τα σουτ, που επέστρεψαν στα παλιά, καλά επίπεδα. Ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά της περσινής έκδοσης ήταν αναμφίβολα αυτό, αφού ήταν χλιαρά και ”ψευτικά”, ειδικά με άξονα τα όσα είχαμε συνηθίσει στην σειρά.

Η άμυνα παραμένει η ίδια με περσι, όταν και έγινε το μεγάλο άλμα. Πατώντας το R2 καλύπτουμε τον χώρο και την κατάλληλη στιγμή θα πρέπει να ”τσιμπήσουμε” την μπάλα είτε με το Χ είτε με ένα τακλιν. Όπως καταλαβαίνετε,

Keywords
Τυχαία Θέματα