Preview: Race Driver: GRID 2

To GRID επιστρέφει!

Μάιος 2008, η Codemasters κυκλοφορεί το νέο μέρος της σειράς Race Driver, με όνομα GRID. Ο τίτλος γίνεται αμέσως επιτυχία, καθώς τραβάει άτομα που παίζουν arcade racers, αλλά και hardcore drivers που θέλουν κάτι παραπάνω απο το παραδοσιακό driving σε ένα παιχνίδι.

Τέσσερα χρόνια

μετά, αφού κυκλοφόρησαν αρκετές υλοποιήσεις της σειράς DiRT, με πολλούς fans να ζητάνε απεγνωσμένα ένα δεύτερο GRiD, σκάει η βόμβα με ένα teaser, με μια μόνο φράση, “The Race Continues”. Έτσι ξεκίνησε σιγά-σιγά να εξαπλώνεται η φήμη πως η Codemasters άκουσε τους fans της και πως σύντομα θα μας αποκαλύψει το GRID 2.

Μετά το teaser και τις διάφορες φήμες που γράφτηκαν σε gaming sites του εξωτερικού, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και εν συνεχεία ακολούθησε το trailer της ανακοίνωσης. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Codemasters αποκάλυψε πως ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2013 για PC, PS3 και Xbox360. Ο τίτλος θα είναι φτιαγμένος χρησιμοποιώντας την ολοκαινούργια εντυπωσιακή μηχανή γραφικών της Codemasters, EGO 3.0, μάλιστα θα αποτελεί το πρώτο παιχνίδι που θα χρησιμοποιεί την συγεκριμένη μηχανή.

Απο την επίσημη ανακοίνωση μέχρι σήμερα, κυκλοφόρησαν αρκετά trailers τα οποία μας δίνουν μια γεύση για τους αγώνες, τις χώρες στις οποίες λαμβάνουν μέρος και τα είδη των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη αποκαλυφθεί και trailer με υλικό εντός παιχνιδιού.

Μια ενδιαφέρον κίνηση εκ μέρους της Codemasters ήταν η ανάθεση των achievements και trophies σε κοινότητες που ασχολούνται με την δημιουργία οδηγών των προαναφερθέντων. Η παραπάνω ενέργεια είναι αρκετά πρωτότυπη , καθώς μία τέτοια ανάθεση σε “τρίτα” άτομα δεν είναι κάτι που συνηθίζεται από μεγάλες εταιρίες ενώ αναμένουμε να δούμε κι άλλες αντίστοιχες τακτικές.

Κάθε “ιστορία” όμως, έχει και τα αρνητικά της αφού κατι που παρατήρησαν οι fans της σειράς ηταν η έλλειψη της εσωτερικής κάμερας τόσο απο τα trailers, όσο και απο τις εικόνες. Αρχικά όλοι θεώρησαν πως το παιχνίδι βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και το χαρακτηριστικό αυτό θα προστεθεί αργότερα. Δυστυχώς όμως η Codemasters ανακοίνωσε πως δεν θα περιλαμβάνεται, λόγω χαμηλής απαίτησης χρηστών, αφού όπως δήλωσε, μόνο ένα 5% την αξιοποιεί. Φυσικά υπήρξε μεγάλη αντίδραση, με τη σημαντικότερη να είναι το ανέβασμα ενός βίντεο απο την κοινότητα που Project CARS όπου ειρωνεύεται την παραπάνω δήλωση της εταιρίας. Φυσικά οι πραγματικοί λόγοι μάλλον είναι άλλοι καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως η έλλειψη ωφείλεται στην ανικανότητα των κονσολών να τρέξουν το παιχνίδι ικανοποιητικά, λόγω μικρής RAM.

Άλλο ένα αρνητικό στοιχείο είναι η προσθήκη DLCs αναλόγα την περιοχή αγοράς του παιχνίδιού. Είμαστε σίγουροι όμως πως στην πορεία θα ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία επιπρόσθετου υλικού ανά τον κόσμο ώστε όλοι οι φίλοι του τίτλου να μείνουνε ευχαριστημένοι.

Εν τέλει αναμένουμε και χαιρόμαστε αρκετα που μετά απο τόσα χρόνια, η Codemasters άκουσε επιτέλους τους fans της και θα μας δώσει αυτό που ζητάμε επί χρόνια, το GRID 2.

Είδος: RacingΚυκλοφορεί για: XBOX 360, PS3, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31/05/2013
Εκδότρια εταιρία: Codemasters
Εταιρία ανάπτυξης: CodemastersΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.gridgame.com/en-gb

Preview: Race Driver: GRID 2

Keywords
Τυχαία Θέματα