Review: VVVVVV

Όταν τα 8bit συναντήθηκαν με το 3D

Αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία του gaming είναι η έλλειψη πρωτότυπων ιδεών και μηχανισμών gameplay που θα μπορούσαν να επιφέρουν την ¨επανάσταση” στην τρέχουσα γενιά. Πολλές φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να συμμετέχει σε συζήτησεις που αναπολούν παιχνίδια του παρελθόντος που έτρεχαν σε συστήματα όπως Super Nintendo, Sega Mega

Drive και άλλες ακόμα παλαιότερες οικιακές κονσόλες. Σε μία τέτοια νοσταλγική ατμόσφαιρα κινούταν σίγουρα και o Terry Cavanagh όταν αποφάσισε να αναπτύξει το VVVVVV το 2010 όπου το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για PC. Αφορμή αυτού του review αποτελεί η διάθεση του τίτλου πριν από λίγες ημέρες για το 3DS μέσω του Nintendo eShop στην Ευρώπη ενώ στην Αμερική ήταν διαθέσιμο από τον Ιανουάριο.

-"Βρε κάποιον μου θυμίζει αυτός ο captain"

To VVVVVV μας δίνει τον έλεγχο του κυρίου που βλέπετε στην φωτογραφία ακριβώς απο επάνω, ονόματι Captain Viridian έχοντας σαν αποστολή τη σωτηρία των μελών του πληρώματος του διαστημικού μας σκάφους όταν ξαφνικά κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και όλοι διασκορπίζονται σε διαφορετικές διαστάσεις, άξιο αναφοράς είναι ότι και οι έξι επιστήμονες μέλη του πληρώματος έχουν όνομα που αρχίζει από το γράμμα V από όπου προκύπτει ο ομολογουμένως περίεργος τίτλος του παιχνιδιού VVVVVV. Το παιχνίδι δεν απαιτεί και πολλές δεξιότητες από εμάς καθώς το μόνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε πάνω και κάτω στην οθόνη προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια ή τους εχθρούς που συναντάμε στο δρόμο μας. Γενικά το gameplay είναι αρκετά εύπεπτο και αρμονικά απλό και ο χειρισμός του μέσω του 3DS  το ίδιο απροβλημάτιστος. Τα σημεία checkpoint φαντάζουν αμέτρητα καθώς θα είναι πολλές οι φορές που θα πεθανουμε στην πορεία μας με το κοντινότερο σημείο ελέγχου να μας περιμένει για respawn. Έκπληξη μας προκάλεσε η δυνατότητα απεικόνισης 3D στο 3DS κάτι το οποίο σαφώς δεν εντυπωσιάζει από άποψη εφέ βάθους αλλά ακόμα και το λίγο βάθος που παρατηρούμε σε ένα παιχνίδι 8bit like φτιαγμένο είναι αρκετό για να τραβήξει την προσοχή μας. Αναφερόμενοι πάντα στο Nintendo 3DS αξίζει να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι δεν καλύπτει ολόκληρη την κεντρική οθόνη της κονσόλας καθώς τρέχει σε 4:3 κλίμακα ενώ στη δεύτερη οθόνη αφής θα έχετε πάντα συντροφιά τον χάρτη της εκάστοτε πίστας.

-"Αντε να δούμε πως θα φτάσω μέχρι εκεί"

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι προσφέρει απλόχερα την διασκέδαση παρόλο που αντίστοιχα παιχνίδια με παρόμοιο μηχανισμό gameplay μπορούμε να βρούμε στα σύγχρονα smartphones με λειτουργικά iOS, Windows Phones και Android και μάλιστα μερικά είναι δωρεάν. Παρόλα αυτά το VVVVVV κατάφερε να μας κερδίσει με την retro αισθητική του και τον απλοποιημένο χειρισμό του αποτελώντας μία αξιοσημείωτη προσθήκη στη συλλογή του Nintendo eShop.

Τι μας άρεσε:

Η retro αισθητική τουΟ απλοποιημένος χειρισμός τουΤα συνεχή checkpointsΕίναι 3D…

Τι μας χάλασε:

…Το οποίο θα μπορούσε να ηταν καλύτεροΗ αναλογία οθόνης
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameSide