Review: WRC 3 Fia World Rally Championship

Επιστροφή στην πραγματικότητα.

Θα ξεκινήσω μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό για ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν 5 μήνες περίπου και μοίρασε πριν τη κυκλοφορία του προσδοκίες για τους πιστούς των παιχνιδιών αγώνων ταχύτητας. Δυστυχώς για ακόμη μία χρόνια η μεταφορά του WRC στις κονσόλες είναι προβληματική με ένα αρκετά μέτριο τίτλο. Όπως και οι προκάτοχοι του πάσχει σε πολλούς τομείς και τα προβλήματα δείχνουν να μην έχουν τελειωμό και αντί να γίνονται βήματα προς τα εμπρός γίνονται βήματα προς τα πίσω.

Από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησης

καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, με την εμφανέστατη έλλειψη επιλογών στο gameplay, με τις επιλογές να περιορίζονται στο single rally, single stage, championship και road to glory. Για τα πρώτα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι το μοναδικό, άξιο αναφοράς είναι το road to glory όπου δημιουργείς ένα δικό σου πλήρωμα (οδηγός-συνοδηγός) και καλείσαι να αγωνιστείς με διάφορους τύπους οχημάτων, ένα θετικό είναι ότι υπάρχει σχετικά μεγάλη ποικιλία οχημάτων και κατηγοριών. Κάθε αγώνας ανάλογα με την θέση που θα καταλάβεις αλλά και τις οδηγικές ικανότητες που θα επιδείξεις κερδίζεις αστέρια Reputation τα οποία σε βοηθούν να ξεκλειδώσεις οχήματα αλλά και αναβαθμίσεις αυτών (μηχανικές και οπτικές) αλλά και έξτρα events. Η διάρκεια του gameplay κινείται σε μέτρια επίπεδα με λόγο της έλλειψης επιλογών και ολοκλήρωση του τίτλου δεν αποτελεί δύσκολη υπόθεση

Ώρα για δράση….

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και η έναρξη της ειδικής διαδρομής είναι γεγονός. Κατά την διάρκεια της οδήγησης μας ο χειρισμός του οχήματος που είναι αρκετά καλός αν και θυμίζει αρκετά arcade γεγονός που καθιστά εύκολο τον χειρισμό από έναν αρχάριο απομακρύνεται από τον ρεαλισμό . Η λεπτομέρεια λείπει από τα οχήματα καθώς και από τον περιβάλλοντα χώρο της ειδικής διαδρομής με τα γραφικά αν και βελτιωμένα σε σχέση με τον προκάτοχο του, κινούνται σε πολύ μέτρια επίπεδα . Υπάρχει ωστόσο ένα αρκετά λεπτομερή σύστημα ζημιών στα οχήματα με αρκετούς τομείς όπου το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται και μπορεί να σου κοστίσει στην συνέχεια του αγώνα. Τα επίπεδα δυσκολίας είναι σωστά διαμορφωμένα με τις διαφορές να είναι εμφανείς αλλά όχι τεράστιες.

Συνοψίζοντας

Κάθε χρόνο με την κυκλοφορία του WRC πιστεύουμε ή μάλλον θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δούμε αλλαγές προς το καλύτερο, αλλά κάθε φορά δεν βλέπουμε τίποτα παρά μόνο τίτλους που κινούνται στα όρια του μετρίου. Το WRC για τους φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Δυστυχώς ήταν ένα παιχνίδι που το θυμήθηκα και θέλησα να ασχοληθώ αλλά είμαι σίγουρος πως θα το ξεχάσω πολύ γρήγορα.

Τι μας άρεσε:

ΧειρισμόςΓκάμα οχημάτωνΣύστημα ζημιών

Τι μας χάλασε:

ΓραφικάΔιάρκεια gameplay

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS3Είδος: RacingΚυκλοφορεί για: Ps3, XBOX360, PCΗμερομηνία κυκλοφορίας: 12/10/2012Εκδότρια εταιρεία: PQubeΕταιρεία ανάπτυξης: MilestoneΕπίσιμη ιστοσελίδα: www.wrcthegame.com

Review: WRC 3 Fia World Rally Championship

Keywords
Τυχαία Θέματα