Η παρουσίαση του Windows Phone 8

Μια από τις πλέον κινητικές εβδομάδες της Microsoft μιας και μετά από το νέο της tablet Surface παρουσίασε και το νέο της λογισμικό για κινητές συσκευές Windows Phone 8.

Ξεκινώντας από την νέα αρχική οθόνη και το σύστημα live tiles στο οποίο έχουν γίνει αλλαγές ώστε να μπορεί ο χρηστής να αλλάζει χρώματα και μέγεθος στα

εικονίδια ενώ θα εμφανίζονται και περισσότερες πληροφορίες.

Συνεχίζοντας με τα του λογισμικού το Windows Phone 8 θα υποστηρίζει Internet explore 10, κλήσεις VoiP (και όχι αποκλειστικά Skype) με κανονική ποιότητα κλήσης και λειτουργιά στο background, ένα σύστημα φωνητικών οδηγιών στα πρότυπα του Siri με την ονομασία Speech, και προεγκατεστημένη την εφαρμογή Nokia Maps με offline υποστήριξη, δεδομένα από τη NAVTEQ και οδηγίες turn-by-turn, που συνεχίζουν να αυτά  λειτουργούν και στο background επίσης θα δέχεται uploading φωτογραφιών και reviews σε τοποθεσίες. Τέλος να αναφέρουμε ότι προστέθηκαν νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Camera (self-timer, action shot για το burst mode, panorama και group-shot).

Μεγάλη ευκολία θα παρέχει στους devs καθώς η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών θα είναι κοινή με το Windows 8 με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους ευκολα. Ειδικά με το VoiP που προαναφέραμε κάθε dev θα μπορεί να δημιουργήσει εφαρμογή VoiP και να προσθέσει σε κάθε εφαρμογή φωνητικές εντολές!

Για τους επαγγελματίες θα υποστηρίζει κωδικοποίηση BitLocker, secure boot mode, LOB apps και τις κλασικές εφαρμογές του Office και το Company Hub, μια custom εφαρμογή που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εταιρίας ώστε να περιλαμβάνει υλικό που θα απευθύνεται στους εργαζομένους.

Σε αλλά θέματα τώρα το Windows Phone 8 θα υποστηρίζει πλέον multi-core επεξεργαστές, περισσότερες αναλύσεις οθόνης (800 x 480 / 15:9, 1280 x 768 / 15:9, 1280 x 720 / 16:9), native NFC chips και αντίστοιχες λειτουργίες όπως Wallet και το “Tap + Send”, όπου οι χρήστες απλά θα ακουμπούν δύο συσκευές και θα μοιράζονται επαφές, φωτογραφίες, videos κλπ., αλλά και να παίζουν ένα παιχνίδι διπλό!

Φυσικά έχει πέσει μεγάλο βάρος έπεσε και στα παιχνίδια, βασική προϋπόθεση πλέον των φορητών παιχνιδομηχανών/ κινητών. Η game engine θα είναι της Havok, ενώ έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με τις κορυφαίες εταιρίες του mobile gaming με εξαιρετικά παιχνίδια, όπως τα Asphalt 7, NOVA 3, Words With Friends και Draw Something για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο το Marketplace (ξεπέρασε τις 100.000 εφαρμογές πιο γρήγορα από κάθε άλλο κατάστημα εφαρμογών).

  [Show as slideshow]

Keywords
Τυχαία Θέματα