Smartphones και tablets στην κορυφή των πωλήσεων για το 2013 με 1.2 εκατομμύρια συσκευές

20:20 6/11/2012 - Πηγή: TechFan

Η Gartner, μια κορυφαία IT εταιρεία ερευνών και συμβουλευτικής, κατάρτισε εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των έξυπνων συσκευών και την επίδραση που θα έχουν στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Σύμφωνα με την έκθεση περίπου το 70 τοις εκατό του συνόλου των συσκευών που πουλήθηκαν φέτος ήταν είτε tablets ή smartphones.

Τα Android

αναμένεται να συνεχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ακόμη και στον τομέα των επιχειρήσεων, με το 56% των συσκευών αναμένεται να τρέχεουν με το OS της Google μέχρι το 2016 (πάνω από το 34 τοις εκατό αυτό το έτος).

tablets αναμένεται να επιτύχουν τριπλάσια αύξηση για τις επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και 53 εκατομμύρια μονάδες προβλέπεται να πουληθούν ως το 2016.

Τέλος, η Gartner προβλέπει ότι τα Windows 8 tablets και smartphones θα βρεθούνε στην τρίτη θέση πίσω από την Apple και το Android μέχρι το 2016, με πολλές επιχειρήσεις να επιλέγουν έξυπνες συσκευές και όχι αναβάθμιση των Windows για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως στο παρελθόν.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : gsmarena.com

Keywords
Τυχαία Θέματα