Η LG παρουσιάζει ένα 18 ιντσών, ευέλικτο και διαφανές OLED πάνελ

13:35 11/7/2014 - Πηγή: TechFan
Η LGανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια 18ιντσών OLED ευέλικτη οθόνη που μπορεί να τυλιχθεί σαν μια εφημερίδα. Διαθέτει ανάλυση 1200x810 γεμάτη με σχεδόν 1 εκατομμύριο mega-pixel. Με ακτίνα καμπυλότητας 30R, η LG λέει ότι το πάνελ μπορεί να τυλιχθεί σε ακτίνα 3 εκατοστών χωρίς να παρεμβάλλεται η λειτουργία της οθόνης. Η LG λέει επίσης αυτό χρησιμεύει ως απόδειξη ότι μπορεί να φέρει rollable τηλεοράσεις άνω των 50 ιντσών στην αγορά κάποια στιγμή.

"Η LG Display πρωτοστάτησε στην αγορά OLED

τηλεοράσεων και τώρα ηγείται της επόμενης γενιάς OLED εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το 2017, θα αναπτύξουμε με επιτυχία ένα Ultra HD ευέλικτο και διαφανές OLED panel πάνω από 60 ίντσες, το οποίο θα έχει διαπερατότητα περισσότερο από το 40 τοις εκατό και μια ακτίνα καμπυλότητας 100R, οδηγώντας έτσι το μέλλον της αγοράς οθονών", δήλωσε ο Senior Vice President και επικεφαλής τoy R&D Center των LG οθονών.

Οι ευέλικτες οθόνες είναι μια διαφορετική γενιά από το τυπικό πάνελ. Η LG χρησιμοποίησε ένα φιλμ υψηλών μοριακών polyimide για backplane του πίνακα αντί για τα συμβατικά πλαστικά. Αυτό εξυπηρετούσε δύο σκοπούς, βοήθησε να μειωθεί το πάχος και πέτυχε μέγιστη ακτίνα καμπυλότητας, τα οποία βελτίωσαν σημαντικά την ευελιξία του πίνακα.

Πηγή: hothardware.com

Keywords
Αναζητήσεις
oled panel, διαπερατοτητα πανελ
Τυχαία Θέματα