Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε 730 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο στην Microsoft για τον Internet Explorer

15:54 6/3/2013 - Πηγή: TechFan

Πριν από πολλά χρόνια υπήρχε μια τεράστια συμφωνία που έγινε από τη Microsoft για το πρόγραμμα περιήγησης, τον Internet Explorer, για τον οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι η ομαδοποίηση του Internet Explorer με τα Windows,

θα βλάψει τον ανταγωνισμό μεταξύ των web browsers και θα επηρεάσει τις επιλογές των καταναλωτών. Τώρα πάλι ακούμε για το ίδιο πρόβλημα, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στη Microsoft ένα βαρύ πρόστιμο των 730 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποτυχία να συμμορφωθεί με την προηγούμενη δέσμευσή της να προσφέρει την επιλογή browser για τους καταναλωτές.

Για όσους δεν θυμούνται, η απάντηση της Microsoft στην αρχική καταγγελία ήταν να προσφέρει μια αναδυόμενη οθόνη που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν ανάμεσα σε δώδεκα προγράμματα περιήγησης για την εγκατάσταση. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή σταμάτησε να υπάρχει μετά από ένα update στα windows 7 απο το Φεβρουάριο, και σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό δεν έγινε ηθελημένα, αλλά ήταν αποτέλεσμα ενός «τεχνικού λάθους». Προφανώς το σπάσιμο της συμφωνίας είναι ανήκουστο ή άνευ προηγουμένου σύμφωνα με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος εξηγεί το βαρύ πρόστιμο μπήκε επειδή ήθελε να αποθαρρύνουν τις επιχειρήσεις από το υπαναχωρούν από τις υποσχέσεις τους στο μέλλον.

Ενώ 730 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να φαίνονται πολλά, όμως είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερα από το πρόστιμο που θα μπορούσε να είχε επιβληθεί, το οποίο είναι το 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων οου αποτιμάται σε 7,4 δισ. δολάρια για το 2012.

Πηγή : ubergizmo.com

Keywords
Τυχαία Θέματα