Με το Ubuntu installer για το Nexus 7 μπορείτε να τρέξετε το Linux στο tablet σας

Η Canonical, η εταιρεία που αναπτύσσει το Ubuntu, έχει καταστήσει σαφές ότι έθεσε στόχο τις φορητές συσκευές και προσπαθεί για να κάνει την διανομή Linux όσο το δυνατόν πιο φιλική στα κινητά. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, η Canonical έχει κάνει το Google Nexus 7 μια συσκευή αναφοράς για το Ubuntu,

για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τη διανομή στις συσκευές αφής που είναι βασισμένες σε ΑRM επεξεργαστές.

Τώρα, η Canonical έχει κυκλοφορήσει ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους χρήστες και προγραμματιστές να εγκαταστήσουν εύκολα μια πλήρη έκδοση του Ubuntu στο Nexus 7. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχετε ξεκλείδωτο bootloader, αλλά αν σας ενδιαφέρει το λειτουργικό σύστημα Linux, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι να έχουν την δυνατότητα οι απλοί χρήστες να τρέξουν το Ubuntu στο tablet τους, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να δουν τι λειτουργεί και τι χρειάζεται βελτίωση. Ως εκ τούτου, αναμένονται bugs και δυσλειτουργίες,αλλά το πιο σημαντικό είναι η αναφορά τους στην Canonical, ώστε οι προγραμματιστές να τα διορθώνουν. Ο πλήρης κατάλογος των προβλημάτων είναι διαθέσιμος εδώ.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον installer, κατευθυνθείτε προς αυτό το σύνδεσμο. Σημειώστε ότι θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας, αλλά είναι εύκολο να επιστρέψετε στο Android, αν θέλετε.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : androidauthority.com

Keywords
Τυχαία Θέματα