Νέα Fujifilm XQ1 ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με “premium” χαρακτηριστικά

Η Fujifilm ανακοίνωσε την μικρότερη προσφορά της από την σειρά X, την Fujifilm XQ1 compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Ο κατασκευαστής της συσκευής αναφέρεται στην XQ1 ως η “premium” φωτογραφική μηχανή, δίνοντας στους φωτογράφους μια μεγέθους τσέπης φωτογραφική μηχανή με έναν αισθητήρα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα βρείτε στις περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές του ίδιου μεγέθους. Η κάμερα ανακοινώθηκε παράλληλα

με πολλαπλά αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας αδιάβροχη θήκης.

Η συσκευή διαθέτει ένα 2/3-inch X Trans CMOS II 12 megapixel αισθητήρα. Με αυτόν τον αισθητήρα, η κάμερα αποφεύγει ένα παραδοσιακό οπτικό φίλτρο χαμηλής διέλευσης, με το X – Trans να ρυθμίζει θέματα σχετικά με ψευδή χρώματα και μουαρέ. Με αυτό το CMOS έρχεται ένα εύρος ISO από 100 έως 12.800 που υπόσχεται ποιότητα σε εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όσον αφορά τα άλλα χαρακτηριστικά, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τρέχει με ένα EXR Processor II και έχει F1.8 – F4.9 με 4x οπτικό zoom και 4x ψηφιακό έξυπνο ζουμ, που συνδυασμένα δίνει 16x συνολικά. Από πίσω η κάμερα διαθέτει μια 3 ιντσών οθόνη με 920k dots με κάθετες και οριζόντιες γωνίες θέασης στις 85 μοίρες. Το φλας είναι ένα ολοκληρωμένο Super Intelligent Flash.

Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής Full HD 1080p βίντεο που συνοδεύεται από πέντε τρόπους φιλμ προσομοίωσης : PROVIA, Velvia, ASTIA, Monochrome και Sepia. Υπάρχουν επίσης effects φωτογραφίας που περιλαμβάνονται, με οκτώ επιλογές που προσφέρονται για ακίνητες εικόνες : Miniature, Dynamic Tone, Pop Color, Toy Camera, Soft Focus, Low Key, High Key και Partial Color.
Η XQ1 θα φτάσει στην αγορά αργότερα αυτό το μήνα για $ 500.

Πηγή : slashgear.com

Keywords
Τυχαία Θέματα